Sidor

torsdag 19 januari 2012

Chokladcupcakes med hallonfyllning och vitchokladfrosting



Det här är ett av de mest lyckade cupcakerecepten jag någonsin har lagat. De skulle ha kunnat bli snyggare, glasyren var lite för lös. Nästa gång ska de bli perfekta! Själv gillar jag inte alls kombinationen frukt/bär och choklad, men just här var det otroligt lyckat och inte alls som man hade väntat sej. 
Hoppas nu att bilderna kommer, blogspot är inte riktigt kompis med mej idag...

Ca 18 st
Chokladcupcakes:
1 ¼ dl kakao
2 ½ dl vatten
115 gram rumsvarmt smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g hackad mörk choklad
Hallonfyllning:
200 g hallon
3 msk socker
Vitchokladfrosting:
75 g vit choklad
100 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
5-6 dl florsocker

Cupcakes:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop kakao och vatten i en skål. Vispa rumsvarmt smör och socker. Blanda i ett ägg i taget medan du vispar.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Blanda ihop sockersmeten, mjölgrejen och kakaogrejen.
4. Hacka den mörka chokladen och rör ner i smeten.
5. Fyll i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
Hallonfyllning:
1. Blanda hallon och socker i en kastrull och koka upp i några minuter. Låt svalna.
2. Gör ett hål i cupcaken med hjälp av en äppelurkärnare eller vass kniv. Fyll med hallon upp till kanten.
White Chocolate Frosting:
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. 
2. Blanda smöret och chokladen. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och karamellfärg om du vill och rör tills glasyren är jämn. Om man vill spritsa den kan det löna sej att sätta lite mera florsocker så att den inte blir för rinnig, så gick det för mej...
3. Spritsa frostingen på svala, fyllda cupcakes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar