Sidor

tisdag 24 januari 2012

Har bakat fastlagsbullar, bara en månad för tidigt

Idag i skolan kom vi på att vi skulle laga någonting med jäst tills imorgon. Vi tänkte lite på våra familjer, alla skulle inte behöva äta ihjäl sej på bullar, så Ninni och Lina kom hit. Vi funderade lite på hurdana goda saker man kan göra med jäst, inte semlor eller bröd såklart, utan bullar. Inte kanel, inte kardemumma... Sen kom vi på att vi kan laga fastlagsbullar! Till butiken och köpa madelmassa och vispgrädde och hem till mej och baka dem.
Kameran var med i köket, för en gång skull. Ninni tog miljader bilder, nästan alla så suddiga att man inte såg något. Fattar inte vad det är med henne, hon kan inte ta skarpa bilder ens med blixt och vår kamera som oftast tar skarpa bilder. Jag vill verkligen inte se hennes bilder utan blixt...
Lina hann också med att skära sej i fingret och typ svimma, Ninni sprang omkring i köket och fjantade sej som alltid, de lekte med Juni, vi tittade på Drakan som både jag och Ninni missade på söndagen och åt bullar. Vi är btw inte ensamma om att ha ätit fastlagsbullar den här tiden på året. Made (som är vår scoutledare men inte förtjänar att kallas ledare) åt fastlagsbullar i förrgår. Och så åt han runebergstårtor i dag på vårt möte. Varför ska man äta sånt bara en gång om året?




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar