Sidor

fredag 27 januari 2012

After eight-kaka

Ojdå, märkte ett par fel i förra receptet, eller så är det bara jag som har ändrat på det med tiden. Så som jag lagar den nu är...
200 g mörk choklad (typ fazers mörka)
200 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl

Smält smöret och chokon i vattenbad, under tiden vispar du ägg och socker. Blanda mjölet i ägg-sockervispet, och blanda sedan i choko-smörgrejen. Häll i en form (med löstagbar kant...) och grädda ca 30 min i 175°.

25 g smör
1 dl vispgrädde
20-25 aftereight-bitar (eller ett halvt stort paket/ett litet)

Smäl smöret, häll i grädden och koka upp. Häll i alla aftereight-plattor och rör om. Värm lite till om det inte smälter, men det borde nog göra det. Häll över kakan när kakan har svalnat åtminstone lite, sen ska man vänta över natten och så är det bara att äta!

Haha, världens hälsosammaste kaka. Men man behöver ju inte äta hela, utan man kan ta och dela den med  någon man tycker om. Eller så gör man muffins, det funkar helt på samma sätt men gräddas lite kortare stund. Failade med att hitta bild, halvfärdiga syns de i förra inlägget, men de är inte riktigt så de ser ut som klara :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar