Sidor

måndag 4 juni 2012

Rabarbermuffins



Fula, men så otroligt goda. Det här är antagligen det bästa raberberreceptet jag har. Inte för att min kardemumma-kanel-rabarbersaft heller var så dålig. Eller den med kanel och citron. Eller med 
jordgubbar och rabarber...

Rabarbermuffins med kanel
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
125 g smält smör

Ca 4 ganska stora rabarberstjälkar
50 g smör
0,5 dl socker
2 msk farinsocker

Vispa ägg och socker
Blanda i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel, men blanda dem först med varandra
Rör i smör och mjölk
Skär rabarbern i små, små skivor
Stek den tillsammans med smör och socker tills det är mjukt (eller helt mos, en smaksak)
Häll smeten i muffinsformar
Klicka ut rabarberröran ovanpå
Grädda i 200 grader 10-15 min


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar