Sidor

torsdag 7 juni 2012

Chocolate chip cookies

Gott blev det när vi bakade cookies med Lina och Antonia. Utseendet är sådär. Någon gång i mitt liv ska jag ännu baka fluffiga, krispiga och sega chocolate chip cookies... De här var krispiga och sega, nästan alltså. Smaken var god, och de var tillräckligt stora! När tre ganska så lata flickor (i fråga om att laga små degklumpar) gör kex blir de stora. Ändå hade vi närmare 30 stycken...
Förlåt för recept på engelska, kanske ni överlever.


Chocolate cip cookies 
Ingredients

225g/1 cup butter, softened
200g/1 cup white sugar
220g/1 cup packed brown sugar (farinsocker använde i alla fall vi)
2 eggs
2 teaspoons vanilla extract
375g/3 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda (matsoda/bikarbonat gissade vi oss till, tack vare Antonias hussaskills: farinsocker hör ihop med bikarbonat!)
2 teaspoons hot water
1/2 teaspoon salt
335g/2 cups semisweet chocolate chips (en hackad 200g chokladplatta blev det för oss)
1 cup chopped walnuts (som vi skippade)
Directions
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
Cream together the butter, white sugar, and brown sugar until smooth. Beat in the eggs one at a time, then stir in the vanilla. Dissolve baking soda in hot water. Add to batter along with salt. Stir in flour, chocolate chips, and nuts. Drop by large spoonfuls onto ungreased pans.
Bake for about 10 minutes in the preheated oven, or until edges are nicely browned. 
Lite längre fick våra vara i ugnen, kanske 12-15 min. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar