Sidor

tisdag 22 januari 2013

FSM

Idag lämnade Ninnis sig inloggad på facebook. Det kan man ju bara inte låta gå förbi utan att göra något. Så jag ändrade hennes religion. Hon blev en pastafari, med det Flygande Spaghettimonstret som gud. Det är faktiskt en religion, och så här inleder det allsmäktiga Wikipedia sin artikel om det.

"Det flygande spaghettimonstret (engelska Flying Spaghetti Monster, FSM) är gudomen i en satirisk religion. Den skapades av Bobby Henderson år 2005 i protest mot utbildningsstyrelsen i Kansas och dess beslut att intelligent design skall läras ut som ett vetenskapligt alternativ till evolution i delstatens skolor, ett beslut som sedan upphävdes. Det flygande spaghettimonstret har sedan blivit ett internetfenomen.
Religionens anhängare kallar sig för pastafarier, en ordlek på rastafarier och deras tro rastafarianism. Vissa klär även ut sig till pirater, eftersom dessa enligt FSM är heliga och de ursprungliga pastafarierna."

Det bästa, eller sämsta helt beroende på hur man ser på saken, är ju att hon antagligen inte kommer att ta bort det. Har man lyckats eller misslyckats med en facerape i så fall? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar