Sidor

söndag 16 september 2012

Hallonglasskaka

Att komma in från en mörk och kall lördagkvällscykeltur genom hela grani och upptäcka att gästerna inte åt upp hela kakan är en bra känsla. När det ännu var en underbar hallonglasskaka med choklad blev saken bara bättre. Jag hade iskallt och satt ändå och åt massor av glass bara för att den var så god.

Botten:
100 gram valnötter
100 gram mörk choklad
3 st äggvitor
1 dl socker
Glass:
200 gram frysta hallon, tinade
3 st äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella, 10 %

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
2. Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
3. Mixa hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
4. Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar.

Min kaka var dubbel sats i en lite för liten form, därför kommer den säkert inte att bli lika hög om man håller sig till receptet och gör den i en normal storleks form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar