100 gram valnötter
100 gram mörk choklad
3 st äggvitor
1 dl socker
Glass:
200 gram frysta hallon, tinade
3 st äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella, 10 %
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
2. Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
3. Mixa hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
4. Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
2. Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
3. Mixa hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
4. Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar.
Min kaka var dubbel sats i en lite för liten form, därför kommer den säkert inte att bli lika hög om man håller sig till receptet och gör den i en normal storleks form.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar