Jag har inte så mycket spännande att berätta så det får bli ett inlägg om äppelmarängpajen jag lagade på veckoslutet. Bara för att den också förtjänar ett inlägg.
Väldigt beskrivande bild... Inte för att det är världens vackraste paj. |
Äppelmarängpaj
100 g smält smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda ihop allt och tryck ut det i en pajform.
3-4 äpplen
0,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Skala och skär äpplena i tunna klyftor, blanda med sockret, vaniljsockret och potatismjölet och sätt dem i ett någorlunda jämnt lager på pajdegen. Om du vill kan du strö på lite kanel.
Grädda i 200°C i ca 25 min, tills äpplena är mjuka. Under tiden lagar du marängen:
2 äggvitor
1 dl socker
Vispa till en maräng, bred på äpplena och sätt tillbaka in i ugnen i ca 10 min tills marängen har fått färg. Vänta tills den har kallnat helt och så är den klar att ätas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar