Jag har inte så mycket spännande att berätta så det får bli ett inlägg om äppelmarängpajen jag lagade på veckoslutet. Bara för att den också förtjänar ett inlägg.
![]() |
Väldigt beskrivande bild... Inte för att det är världens vackraste paj. |
Äppelmarängpaj
100 g smält smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda ihop allt och tryck ut det i en pajform.
3-4 äpplen
0,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Skala och skär äpplena i tunna klyftor, blanda med sockret, vaniljsockret och potatismjölet och sätt dem i ett någorlunda jämnt lager på pajdegen. Om du vill kan du strö på lite kanel.
Grädda i 200°C i ca 25 min, tills äpplena är mjuka. Under tiden lagar du marängen:
2 äggvitor
1 dl socker
Vispa till en maräng, bred på äpplena och sätt tillbaka in i ugnen i ca 10 min tills marängen har fått färg. Vänta tills den har kallnat helt och så är den klar att ätas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar