Sidor

tisdag 22 maj 2012

Hur man lagar sushi

Jag hittade lite bilder på datorn, någon fotade precis hur man ska laga en makirulle steg för steg förra torsdagen. När nu någon har gjort det känns det onödigt att för det första inte använda bilderna, och att för det andra missa ett tillfälle att lära någon en bra grej. Nu börjar vi!

1. Ta ett sjögräsblad, klipp det i två bitar före du börjar om du vill ha små och gulliga sushin! Så gör jag, det kan kanske vara liiite enklare att göra med hela, men inte så att det på riktigt skulle spela någon roll. 

2. Sätt ris på det, som ett band över hela bladet. 

3. Platta ut det. Ha våta händer så klibbar det inte fast i dem. Gör det så att det går lite över halva bladet, ta mera ris om det behövs.

4. Sätt dit din fyllning, mitt på riset i en fin rad. 

5. Rulla ihop den, tryck in riset och fyllningen mot dig medan du rullar så blir det snyggt. Alltså tryck fingrarna in i riset och så långt bakåt du får det!

6. Fortsätt rulla, trycktrycktryck så blir det jämnt.

7. Klart! Bara att skära i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar