Sidor

lördag 20 mars 2010

Äppel-marängpaj

Det kan hända att jag har publicerat det här receptet förut, eftersom jag gillar det så mycket (:

Äppelmarängpaj

Pajdeg:

100 g smält smör

1 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Äppelfyllning:

3-4 äpplen

0, 5 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 msk potatismjöl

Maräng:

2 äggvitor

1 dl socker

Blanda ihop alla torra ingredienser till pajdegen, och häll över det smälta smöret. Rör om, så att det blir en deg. Platta ut den i formen. Skala äpplena, och skär dem i tunna klyftor. Blanda dem med vaniljsocker, socker och potatismjöl. Häll ut dem i pajformen och grädda i 200° i ungefär 20 min, äpplena ska vara mjuka. Ta ut pajen, vispa ihop marängen och häll över. Grädda vidare i 10 min, eller tills marängen har fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar