Sidor

torsdag 25 mars 2010

After eight-kaka

Det här är den äckligaste och hälsosammaste kaka jag någonsin har gjort.

Nä, jag skämtade bara. Det är den absolut godaste, och nja, den är är hälsosam om man räknar smör och mörk choklad som hälsosamt. Hälsosam för smaklökarna är den här kaka i alla fall! Den är otroligt mäktig, men på något vis kan man ändå äta mycket av dem om man är en obotlig godisgris. Pappa Päron skulle för länge sedan ha portat den från vårt hus om den inte skulle ha varit så god. Receptet kommer här:
After eight-kaka
Kakan;
200 g mörk choklad
200 g magarin/smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl

Glasyr;
25g magarin/smör
1 dl vispgrädde
ca 20 plattor after eight

Kaka/muffins
Sätt ungen på 175 grader. Smörj en form eller använd stora muffinsformar. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme. Rör om då och då.
Vispa ägg och socker så det blir fluffigt. Rör ner mjölet. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen eller muffinsformarna.
Grädda i nedersta delen av ungen i ca 30-40 minuter, kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan/muffinsarna svalna och bli kall innan glasyren breds över.

Glasyr
Blanda mattfett, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande. Bred glasyren jämt över kakan och låt stelna i kylskåp.

Gör gärna kakan ett par dagar i förväg så blir den godare :)

Bild kommer strax, så fort den är klar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar