Sidor

torsdag 20 juni 2013

En stor hemlighet


Jag, Antonia, Hellu och Lina har pysslat hela dagen med en väldigt hemlig grej som det händer något med först efter närmare en månad. Problemet är bara att delar av oss försvinner för resten av sommaren i morgon, eller har redan gjort det i dag faktiskt. Fint blir det, vad annat kan man säga efter att ha tillbringat halva dagen i Sello med ett och endast ett mål, och andra halvan vid mitt matbord, med koncentrerat pyssel.
Nu ligger hemligheten under min säng och tar massor av plats, i väntan på bättre tider. I kylskåpet ligger massor av mini-chokladbiskvier i väntan på morgondagen. Morgondagen som råkar vara midsommarafton, som råkar vara den dagen vår familj alltid förflyttar sig till en liten stuga i Ekenäs skärgård tillsammans med två andra familjer för att äta väldigt mycket, vara vakna halva natten, simma i det kalla vattnet, bada bastu i den kalla bastun och skrapa väldigt många nypotatisar. För där finns väldigt många personer som äter.
När vi var yngre hittade också alltid ett sjörövarskepp fullt med sjörövare dit medan barnen och papporna åt glass någon annanstans än på ön. Tyvärr tror jag att alla nu har blivit lite för stora, eller att jag själv skulle tvingas vara sjörövare om jag skulle påminna någon om att en sådan tradition existerade. I alla fall hade skattjakten alltid massor av fantasifulla uppgifter, en av de mera minnesvärda var att alla vid brunnen skulle dricka massor av vatten. Sjörövarna måste ha skrattat ganska mycket åt oss under alla år vi betedde oss roligt i jakt på skatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar