Sidor

söndag 8 maj 2011

Såpbubblor & annan sommar

Nu har det visst blivit sommar. Shorts, ingen jacka och 17.2 grader 20 före nio på kvällen. Andra bevis på det är väl att man blåser såpbubblor, något som är superroligt både för mej och Fjuni när vi gör det. Men hon hällde ut mina bubblor två gånger i dag.
Så finns det ännu ett bevis, och det är pajen som vi åt till efterrätt i dag. Det är liksom koncentrerad sommar i en pajform. Nästan. På sommaren görs den med färska jordgubbar, nu blev det med frusna, tinade och mosiga men supergoda egenplockade jorgubbar och färska persikor. Världens lättaste recept, går på 20 minuter från början till slut och har inga konstiga ingredienser om man har cremè fraiche och frukt/bär hemma.
Sommarpaj
Botten:
100 g smör
1, 5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2 msk farinsocker
Fyllning:
2 dl lätt cremè fraiche
2-3 msk florsocker
lite vaniljsocker
ca 1 l jordgubbar
För bottnet, bara smält smöret, blanda i resten och platta ut i pajform som gräddas i 200° i ca 10 min.

Fyllning: blanda allt utom jordgubbarna, och precis före serveringen breder du krämen på bottnet. Rada jordgubbarna fint i krämen.
I stället för jordgubbar kan man ta persikor, vilket också blir gott, smultron blir otroligt gott om man orkar plocka, hallon blir väl okej men inte alls lika bra, men man kan så klart själv också prova sej fram. Blåbär skulle kunna vara värt att pröva, det har jag inte gjort själv. Om  du testar, säg hur det blev till mej! Personligen tycker jag att det blir absolut godast men färska, söta, solmogna jordgubbar eller smultron.
Här finns ett inlägg var jag har skrivit om pajen förut: [KLICK!]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar