Sidor

lördag 28 maj 2011

Äppelkaka & cupcakes

Ni kanske börjar bli lite trötta på mina cupcakes, men gör inte jag. I dag blev det igen nya, men de flesta är bara muffins utan frosting just nu. Det finns så många som 60 stycken, och de ska nästan alla till min kusins konfirmation i morgon. Men några måste vi ju såklart smaka på! Det blev ljusröda med pärlsocker på, lika enkelt som fint! Silikonformarna på bilden är presenter från London, de är både fina och användbara. Tack för dem!
I dag har också famo och fafa varit här och hälsat på, de fick en supergod äppelkaka till efterrätt! Det finns ännu lite kvar, men det kommer inte att existera länge till. Tre timmar gissar jag på, högst...



Äppelkaka
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
 3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3-4 äpplen
1 msk kanel
Smöra och bröa en rund form. Skala, kärna ur och dela äpplena i tunna klyftor. Vispa rumstempererat smör med strösocker till en fluffig smet. Knäck ner äggen ett i sänder och arbeta ihop smeten så gott det går. Den skär sej antagligen, men det gör inget. Rör försiktigt ner mjöl, bakpulver och kanel i smeten. Tippa upp blandningen i den smorda och bröade formen. Tryck ner äppelklyftorna i kakan.

Sätt in kakan på nedersta falsen i 175 graders ugn och grädda omkring en timme. Låt svalna och sikta därefter över florsocker. Ät med vaniljsås eller vispad grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar