Sidor

söndag 7 februari 2010

Pizzabullar


Just har jag bakat pizzabullar. Dom åtminstone ser goda ut, men jag har inte ännu smakat. Nåja, men receptet kan ni i alla fall få. Dom var liite svåra att få rätt form på, den här är en av de mest lyckade...

Pizzabullar

Ett recept från Allt om mat

24 bullarIngredienser

50 gjäst
50 gsmör eller olivolja
5 dlmjölk
1 tsksalt
13 dlvetemjöl
1 tskbakpulver

Pizzasås

2 stgula lökar
2 stvitlöksklyftor
2 mskolja
500 gpasserade tomater
2 tskströsocker
1 tskoregano
1 tsksalt

Fyllning

200 grökt skinka
200 gost, riven
3 dlpizzasås (recept ovan)

Till pensling

1 stägg
2 tskoregano

Tillagning

Bullarna är suveräna som mellanmål, speciellt för barnen. Passar även som utflyktsbullar. Går utmärkt att frysa och tina i ugn eller försiktigt i mikro.
1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet. Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk. 2. Pizzasås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt övriga ingredienser och koka sakta ihop såsen ca 10 min. Låt svalna 3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar ca 45x25 cm. Låt jäsa täckt med duk i 15 min. 4. Finhacka skinkan och riv osten. Bred ut 1 1/2 dl pizzasås på varje rektangel och fördela skinka och riven ost jämnt över degen. Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje. Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. 5. Pensla med ägg och strö över oregano. Grädda 12-15 min (8 min i varmluft), de ska ha fin färg när de är klara. Servera dem gärna ljumma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar