Kokos-apelsin-choklad-sockerkaka
Ingredienser:
125 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 1/2 dl socker
3 ägg
Saften av en halv apelsin
Avrivet skal av en apelsin
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl (eller lite mer om smeten verkar tunn)
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl kokosflingor
Ca 1 rad mörk choklad
- Vispa äggen och sockret fint och pösigt
- Smält smöret och blanda i mjölken
- Blanda ihop de torra ingrediensernas, inkl. kokosflingorna
- Vispa ihop mjölk-smörblandningen med ägg-sockervispet
- Rör i apelsinsaften & -skalet
- Rör i mjöl-kokosblandningen
- Häll smeten i en form, vår är en silikonform som är 25 cm i diameter och 6 cm hög. Den tyck passa perfekt. Den här kakan blir inte så bra i en sockerkaksform.
- Riv chokladen över kakan med ett rivjärn
- Sätt in den i 175° ugn i ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar