Sidor

fredag 10 september 2010

Snickes-kaka



Jag kanske har sagt det förut, men den här kakan blev jättelyckad. Och den är verkligen märktig, så den räcker nog till många personer. Tro mej, vi är fem stycken och åt inte ens upp halva!
Jag och Pappa Päron tog lite fina bilder på kakan innan vi (inte) åt upp den (:

Snickers-kladdkaka

Kaka:
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 pkt (78 g) Center (Dumle går säkert också bra)

Topping:
200 g mörk choklad
2 dl saltade jordnötter

  1. Ta en form med löstagbar kant, sätt ett bakplåtspapper i bottnen och smörj den. Sätt ugnen på 200°
  2. Smält smöret
  3. Vispa ihop ägg och socker lätt, blanda i resten av ingredienserna (utom Centern). Smeten blir tjock, men det ska vara så.
  4. Häll smeten i formen, tryck i Centerbitarna och grädda i 10 min. Om man gräddar den för länge blir det äcklig, den ska vara kladdig!
  5. Låt svalna
  6. Smält chokladen, blanda i nötterna och bred över kakan. Låt stelna i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar