100 g | smör |
---|---|
2 msk | farinsocker |
1,5 dl | havregryn |
1,5 dl | vetemjöl, (90 g) |
Fyllning
2 dl | crème fraiche, lätt | |
---|---|---|
2 msk | florsocker | |
0,5 tsk | vaniljsocker | |
1l |
|
Tillagning
Bottnen kan du baka i förväg medan kräm, frukt och bär ska läggas på i sista stund. Annars tappar den goda havrebottnen sin sprödhet. Bär och frukt kan förstås varieras efter tillgång.
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen.
3. Rör ner socker, havregryn och mjöl.
4. Platta ut degen lite upp på kanten i en pajform med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt den kallna.
5. Smaksätt lätt crème fraiche med florsocker och vaniljsocker. Bred ut krämen över havrebottnen.2. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen.
3. Rör ner socker, havregryn och mjöl.
4. Platta ut degen lite upp på kanten i en pajform med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt den kallna.
6. Halvera jordgubbarna och lägg dem tätt i krämen.
Jag har ingen bild, tyvärr. Jag har bara bakat bottnet och har inte fotat den tidigare gånger. I originalreceptet var det 1/2 l jordgubbar och 2 persikor, men jag har alltid gjort det med bara jordgubbar. Någon gång gjorde jag det också med hallon, men det blev inte lika bra. Men det är ett alternativ om man inte har jorgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar