4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
175 g mjukt rumsvarmt smör (Jag smälte det)
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i det vita fluffiga. Rör till sist ner det mjuka smöret. Klutta ut den tjocka smeten i en smord långpanna och grädda i ugn 200 grader 15 minuter(Jag satte 12 min i varmluftsugn).
Under tiden gör du kakans täcke:
TÄCKE
75 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
250 gr påse kokos
Blanda alltihop och låt sjuda i ca 5 minuter. Det kan löna sej att först smälta smöret och sedan blanda i sockret, sirapen, grädden och kokoset. När du tar ut kakan ur ugnen- bred på kokoskletet och grädda ca 10 minuter (Jag satte ungefär 6 min i varmluftsugn) till i ugnen. Passa kakan så att kokoskolan inte blir bränd, den ska bara bli fint brun.
Det går antagligen att halvera receptet och sätta det i en "vanlig" kladdkaksform. Men jag har inte testat, så jag ger inga garantier!
Blogger tycks ALLTID krångla när jag sätter in recept, det färgar det i tusen olika färger. Därför bli det konstiga färger på alla recept-inlägg, för jag måste färga texten igen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar