Sidor

söndag 24 januari 2010

Experiment

I dag har jag gjort ett nytt experiment. Jag har gjort muffinsar med hallon, kanel och havre. Jag har aldrig gjort dem förut, och man får verkligen hoppas att det bli gott, för mjölet kostade 2,50€ på Teboil, dit mamma Morot gick i pyjamas. Egentligen borde jag nog ha gått själv, men mamma behövde också mjöl till sin focaccia. Om någon undrar varför vi bakar så mycket så här på morgonkvisten, så är svaret att Famo och Fafa ska komm hit på "frunch". Här kommer receptet; det är taget från en sida som heter dagensmuffin.se, var det finns recept på muffinsar för hela slanten!

Kanel- havre- hallonmuffins

12 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt

100 g smält
margarin
2 dl mjölk
2
ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk
vaniljsocker
4 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 nypa salt
1- 1 1/2 dl
hallon

Havretäcke:
75 g smält
margarin
3/4 dl socker
1 dl
havregryn
1 1/2 msk
kanel






Sätt ugnen på 200°C. Smält smör, tillsätt mjölken till det smälta smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Häll i hallon och klicka sedan ut smeten i formar.

Smält margarin, socker, havregryn och kanel tillsammans i en kastrull. Lägg en sked ovanpå varje muffin. Grädda muffinsarna i ca 20 min.

3 kommentarer:

  1. Edit: Om somliga skulle ha meddelat att mjölet tog slut när de bakade med sina kompisar skulle somliga mammor inte ha behövt gå till Teboil i pyjamas...

    SvaraRadera
  2. Men tänk, Mamma Morot... vilken upplevelse... det har du väl ALDRIG gjort tidigare.... Du borde ju egentligen ha gått ända till Esso så kanske släktingen skulle ha fått sej ett rejält morgonskratt ;)
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Fafa tyckte att muffinsana var delikata!

    SvaraRadera