Sidor

torsdag 22 april 2010

Kanin-/hundkaka



Till min födelsedag önskade jag mej en hundkaka! De blev jättecool, en mockarutshund med chokladglasyr. På Calzziz födelsedag ville hon ha en kanin som var ljus inuti men med chokladglasyr. Eller tja, den liknar kanske också en hund på grund av öronens ställning. men i alla fall. Recepten på båda två kommer här.

Chokladkanin/-hund
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk cacao
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjöl

Glasyr:
100 g smör
2 1/2 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker


1 . Sätt ugnen på 175 grader.
2 . Smält smöret på svag värme, häll i
mjölken och ställ kastrullen åt sidan.
3 . Knäck äggen i bunken och häll i sockret.
Vispa med elvisp tills det blir ljusgult och fluffigt.
4 . måtta upp mjöl i litermåttet och blanda ner
bakpulvret, cacao och vaniljsockret. Rör
om ordentligt med en gaffel så att
blandas. Blanda ner i äggsmeten. Häll i
mjölkblandningen. Rör om.
5. Häll smeten i två ungefär lika stora platta, runda formar. Grädda i 10-15 minuter.
6. Skär ena kakan så att den blir fluga + öron (se bilden). lägg ihop den på en plåt.
7. Smält smöret till glasyren. Rör i resten av ingredienserna. Bred ut den på hunden. Dekorera med godisar. Min hund blev lite Alice i underlandet-inspirerad p.g.a att vi bara hade ässä mix att dekorera med.


Ljus kanin/hundkaka
Gör dubbel sats av ett sockerkasrecept. Häll i två runda formar, skär som i förra receptet. Gör antingen chokladglasyr, samma som ovan eller en florsockerglasyr, d.v.s blanda florsocker, i msk citronsaft och vatten tills det blir lagom tjockt & mycket.

Ja, och en grej till. Den med ljuset i pannan är kaninen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar