Sidor

torsdag 23 december 2010

Tolfte lukan

Bilder från mariannegodisarna, som utlovat. De blev verkligen goda! Man har aldrig ätit något liknande förut, lite fudgeaktiga med mariannesmak! Receptet kommer här, först på finska och sen på svenska. Jag är inte så väldigt bra på finska, säg till om det bli några allvarliga översättningsfel (:

 
Mittaa sokeri, kerma ja siirappi kattilaan. Anna kiehua 20-30 minuuttia, kunnes seos on paksuhkoa. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon nokare voita. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon piparmintturouhe. Kaada seos makeisvuokiin ja anna jähmettyä viileässä ja kuivassa paikassa.
 



Sätt socker, sirap och grädde i en kastrull. Koka till 120°, det tar ca 30 min. ta bort kastrullen från värmen och lägg i smöret. låt svalna i 10 min, blanda i mariannen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar