Sidor

söndag 8 november 2009

fars dag och en liten äppelkaka


I dag är det ju fars dag, så såklart firade vi Pappa Päron med ett fint morgonmål. Fiisu hade tre (!) presenter och massa kort, Calzzi hade "bara" en present och två kort, och stackars jag fick nöja mej med bara ett kort )-:. Så fort alla hade satt sig vi bordet så fällde jag en blomkruka som stod på fönsterbrädet. PappaPäron och Mamma Morot fick börja morgonen med att dammsuga och hindra Ågge från att äta mull. Resten av morgonen gick utan några större missöden. till middagen bakade Fiisu helt själv en äppelkaka, det enda Mamma Morot gjorde var att skiva äpplena. Ganska imponerande, eftersom Fiisu bara är nästan sex år. Men å andra sidan var inte receptet heller särskilt svårt;
2 dl socker
2 dl mjöl
Blanda ihop dem.
Skiva så många äpplen att det blir så där lagom, ett ca 2-3 cm tjockt lager på bottnet av en pajform. Häll över mjölet och sockret någorlunda jämnt. Hyvla smör med en osthyvel så att det täcker. Stoppa in den i 200 ° ugn, 20-25-30 minuter kanske (säger mamma Morot), eller tills den ser färdig ut.

Fiisus paj så ut ungefär som ett månlandskap, med kratrar, berg och vulkaner, men god var den, och det som blev kvar var en tom pajform. jag hann inte ens fota den!

Fotot är från när vi var i lappland i mars, på ett hotell där det fanns massa ishus och annat av is. Det här är en "issvit", var man kan sova. Det ser inte ut att vara så varmt där på natten, va? Tyvärr har vår egen snö nu förvandlats till slask, så jag får väl dra på mej gummistövlarna i morgon och gå till skolan.

2 kommentarer:

  1. Hej och grattis oxå till pappa Päron ;)
    Er farsdagsmorgon började ju lika bra som hos oss. Vill du höra mer så kolla i min blogg....
    Men vår dag blev oxå bättre. Det är ju kul att ni alla bakar så fint. Tänk att oxå Fiisu blivit en bagare... ni kanske skulle starta ett eget bageri senare...
    Ha det så bra,
    Lotta
    ps. Hälsa mamma...det skulle vara skoj o träffas... vi måste tjata lite på Maria. Hon sa att det e hennes tur...
    pps! Läs det Maria om du läser här i Jaccas blogg ;)))

    SvaraRadera
  2. Bra bild, verkligen ett V.I.P. hotel room, haha! :)

    SvaraRadera