Sidor

måndag 16 augusti 2010

Äppelmarängpaj IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Hehe. Jag vet inte om jag våga säga det här. Eller om någon blir helt galen på mej. För nu är det så att jag i förrgår gjorde en äppelmarängpaj. har ni glömt receptet? Här kommer det i alla fall:
Äppelmarängpaj

Pajdeg:

100 g smält smör

1 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Äppelfyllning:

3-4 äpplen

0, 5 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 msk potatismjöl

Maräng:

2 äggvitor

1 dl socker

Blanda ihop alla torra ingredienser till pajdegen, och häll över det smälta smöret. Rör om, så att det blir en deg. Platta ut den i formen. Skala äpplena, och skär dem i tunna klyftor. Blanda dem med vaniljsocker, socker och potatismjöl. Häll ut dem i pajformen och grädda i 200° i ungefär 20 min(15 i varmluftsugn), äpplena ska vara mjuka. Ta ut pajen, vispa ihop marängen och häll över. Grädda vidare i 10 min, eller tills marängen har fått lite färg.


Hehe. Calzzi föreslog att jag skulle göra en etikett som heter "Äppelmarängpaj". SÅ många gånger tror jag ändå inte att jag har pratat om den...

Sommaren slutar...

Normal Ågge och Ågge i PhotoBooth

..och skolan börjar. Med skolan börjar också bloggningssäsongen, fast jag tjuvstartar lite i dag.

Det blev visst inte så många inlägg via Pappa Pärons telefon, internet var så TRÖGT att man inte precis var inspirerad. Inte för att ni missade så mycket p.g.a att jag inte bloggade. Eller, ni missade inte så mycket speciellt, jag gjorde bara sånt som man gör när det är sommar. Jag simmade, åkte båt, åt glass, simmade lite till och bara var på lande. Så for jag på scoutläger i början av augusti, det var roligt och det hände många roliga saker, men att berätta allt i detalj skulle ta för länge. Och så är jag ju lite lat efter att ha gjort absolut ingenting i elva veckor. men det ska det (tyvärr) bli ändring på i morgon. Då börjat mattalektionerna... Fast antagligen börjar de först på torsdag, eftersom det är då vi börjar följa läseordningen. Men vi (de nya sexorna) hinner inte vara länge i skolan innan vi far på lägerskola, jippii! Fiisu börjar också skolan i morgon, och hon är superivrig.

Ja, och jag höll nästa på att glömma, att ÅGGE fyllde två i går! Och juni fyllde 1 den 3:e! GRATTIS säger vi till dem!