Sidor

tisdag 31 januari 2012

-11

Förra året :)
På ett sätt tycker jag om när det är kallt, på ett sätt inte. Inte-sättet är eftersom jag alltid fryser. Till och med när det är varmt. Fast ingen annan skulle frysa så har jag kallt. Därför blir alla jätteförvånade när jag någon gång har varma händer... Förra året förfrös jag dessutom ansiktet, det blev helt uppsvullet och rött i någon vecka. Det sved och kliade och var inte alls roligt. Dessutom såg det antagligen helt hemskt ut... Det här betyder inte att jag aldrig har varmt. Jag har varmt ganska ofta, men fryser ännu oftare. Det här i kombination med att jag har jättetorr hur betyder att jag alltid använder vantar. Mina vantar som jag har nu är världens bästa, köpte dem i Tallinn för ett år sen och tycker lika mycket om dem nu som då. Jag har bara ett par vantar, så om jag tappar bort dem går det dåligt. Så har det hänt med alla mina gamla vantar, och jag har aldrig hittat dem igen.
Idag frös jag inte ens om öronen, tack vare min nya mössa jag köpte igår. Inget speciellt, men supersuperskönt. Jag ska aldrig mera gå ut utan mössa. I alla fall inte före april.
Jag tycker om att det är kallt för att det inte kan regna då, det är extra skönt att komma in, allt känns fräscht och nytt och rent och för att... Jag bara tycker om det på något sätt. Går inte att förklara exakt.

Om en stund ska jag till scouterna. Förstahjälp... Jag kom just på att jag personligen har förstajälp väldigt många gånger per år (tänker inte säga något eftersom det ändå blir fel, men typ 10). Både i scouterna och FBK finns det ett visst antal gånger man måste hålla på med någon sak, till exempel förstahjälp, men när man går igenom ganska samma saker hela tiden fattar jag inte riktigt poängen. Jag kan återuppliva, jag kan sätta en person i framstupa sidoläge, jag kan sätta på ett plåster, jag kan sköta brännskador, jag kan göra tryckförband, jag kan fixa en stukad vrist, jag vet vad man ska göra i en bilolycka, jag vet hur man sköter en person med chock och jag vet hur man ska göra om någon har skadat nacken. Eller fått en glasbit i ögat. Och ändå måste jag lära mej det här om och om igen, år efter år. Nu vet ni alltså vem ni ska ringa till när det har hänt något... Nånej, för att det inte ska vara nog med det här lär ofta FBK och scouterna dessutom helt olika. Båda två säger att andra sättet är fel. Ska man blåsa eller inte när man återupplivar (min teori är att man ska. Om man kan det ordentligt.)?  Ska man sätta nackstöd eller inte om man tror att någon har skadar nacken? Komplicerat, det här. Jag antar att det viktigaste är att man gör något, om det sen är ringer till 112 eller gör något själv (haha gör båda!) istället för att springa omkring i panik. Alltid kan man hjälpa med något.

Harry Potter

At the moment är jag på sidan 59 i Harry Potter och De Vises Sten. Det går bra, det går bra... Nåja, jag gör nu inte det här för att bevisa för någon att jag kan läsa typ femtusen sidor på en vecka, utan bara för att jag vill göra det. Läsa lite igen, förut gick det inte en dag utan att jag läste. Nu har jag inte läst något ordentligt på jättelänge. Bara tidningar och ni vet, böcker utan handling. Harry Potter är den överlägset bästa bokserien jag någonsin har läst, och fast filmerna är bra så slår inget böckerna.
Det är en ganska perfekt balans mellan verklighet och inteverklighet, allstå Hogwarts och alla trollkarlar skulle ju kunna finnas. Bara att inga mugglaren vet om det. Tyvärr antar jag att jag är en mugglare, i så fall... J.K. Rowling blev säkert inlåst i Azkaban för hela sitt liv efter att ha avslöjat hemligheten till hela världen. Jag har varit på King's Cross i London och försökt komma till perrong 9 3/4. Och misslyckats, till allas stora förvåning. I mitt liv ska jag ännu till slottet var filmen spelades in i Skottland, samma sak med bron som tåget alltid åker över.
Jag har också varit på Hamley's och funderat på trollstavar, Marodörkartan, magiska foton och annat fint som finns där. Jag ska äga en trollstav innan jag dör. En Harrypottertrollstav. Vems det sen är en kopia av får den som köper den åt mej bestämma :)

Fläderstaven, uppståndelsestenen och osynlighetsmanteln...


Jag vill ha en sån hän knapp på mitt tangentbord!




Nu ska jag gå och se om Harry någonsin kommer iväg till Hogwarts.

måndag 30 januari 2012

my Harry Potter challenge

Jag ska se hur länge det tar för mej att läsa alla böcker efter varandra i ordning. Ni får updates varje dag, bok och sidnummer. Jag får bo på Hogwarts ett par veckor ;)


Published with Blogger-droid v2.0.3

Måndag

Chill ITtimme, jag gjorde en tankekarta om London. Jag vill åka dit! Jag ska samla pengar och boka resan här snart, innan 2012 är slut ska jag igen vara i England, på Camden, Trafalgar Square, Carnaby Streets skobutiker, Hamley's och massor av andra ställen jag inte ännu har varit på. För att göra hela saken ännu mera störande ska pappa dit imorgon. Över dagen bara, så jag kan inte bli för sur. Jag tänkte vara där typ fyra-fem dagar när jag nu sen fixar biljetter.
På kemin gjorde vi typ inget, på moddan fick vi svära. Den enda ordklassen jag lär mej riktigt ordentligt (utom substantiv, adjektiv, verb) är interjektioner. Namnet efter några felsägningar (injektioner...) och vad det är för att det är enda gången man får svära i skolan. När lärarna uppmuntrar en att svära.
På hissan tittar vi på Titanic, har inte sett hela förut så det blir helt intressant. Inte för att jag inte skulle veta vad som händer, det är lite det som är problemet med alla filmer som "alla" redan har sett. My heart will go on-sången är smått ihjälspelad på alla discon man är på ("men snääällla! Int kan vi nu byta sång, den hä sången e en tradition!" känn dej träffad, du som sa det...).
Efter skolan blev det lite shopping i Sello, köpte en mössa för 3€ från Gina Tricot för att min ljusröda mössa inte matchar den röda jackan. En huppare/skjorta blev det också, ganska najjs så ska försöka fixa bilder om en stund :) En earcuff, googla om ni inte vet, och en present till min kära syster som snart fyller tolv. Hon kommer att bli glad! Vad det är kan jag inte berätta, hon läser bloggen... Men en ganska nice grej är det i alla fall.
För att nu inlägget inte ska bli helt utan bilder blir det en bild som Ninni skrattar åt varenda en gång hon går förbi. Den finns uppsatt på en vägg i skolan, alltså. Nu är den ju helt bra :) Stop the hate and start the love, man!

söndag 29 januari 2012

Inte lika gott mera...

Nån som vill komma hit och äta kaka imorgon? Nu ska jag gå och bada! :)


Published with Blogger-droid v2.0.3

Veckans tråkigaste dag

På söndagar händer ingenting. Man får sova länge, men så träffar man oftast inga kompisar och så är man sur för att skolan börjar imorgon.
Idag lyckades jag ändå ta mej ända till Lina, vart Ninni också kom efter en stund. Där gjorde vi nu inte så mycket, i något skede sa till och med Ninni att hon skulle ha det roligare hemma hos sej medan hon städade sitt rum. Det tror jag inte riktigt på, om man tänker på hur hennes rum ser ut. Jag har städat det en gång, det var ingen najs upplevelse. Och att dra upp dammsugaren upp i deras övre våning uppför deras branta och smala trappor och hela tiden behöva akta sej för någon som kommer att springa ner om fem sekunder är inte så roligt som det låter.
Vi lyssnade på One Direction, pratade, Lina städade sitt rum och hittade mitt örhänge som jag tappade där i november när jag var där över natten. Så tittade vi på en film, The Wedding Planner, var weddingplannern helt megaöverraskande gifte sej med den som hon hade planerat bröllopet åt. Slutet var egentligen ganska dåligt, men resten av filmen var helt okej.
Efter det gick jag till min gudmor och hennes familj, var min familj också var, och åt våfflor. Det var ganska länge sen sist, och nu var det ju gott... Jag lärde mej att mamma har absolut ingen aning om vad One Direction är, jag som har planerat med henne redan några veckor att vi ska fara till London och på deras konsert. Utbildningen startar imorgon!




Lina har (tyvärr) några foton, sen när de kommer på hennes blogg planerar jag nog att fixa hit dem. Liite bilder finns det nog av dem, det är säkert de två mest fotade personerna på vår dator om man inte räknar familj och släkt.

lördag 28 januari 2012

The Hunger Games

Jag väntar till den 23.3, för det är då det är premiär... Nån som vill följa med? :)






Jag smurfar dej

Jag tittade just på Smurf-filmen, och nu måste jag ju erkänna att det var helt rolig. Oftast tycker jag inte alls om att titta på film med familjen, när jag bara har småsystrar blir det sjukt tråkiga filmer och om man någon gång har lyckats fixa en bra film springer Juni framför tvn så att man inte ser något av halva filmen.
Smurferna är små, snälla och söta, och filmen hade lite mera handling än vad de filmer mina familj normalt sett ser på. Gargamel var helt rolig med alla sina konstiga juttun, och smurferna... Jag har alltid tyckt om smurferna, och i något skede läste jag typ alla serier om dem på en gång.
En riktigt gullig film, om man är på det humöret. Men mera action än när smurferna kastade ägg på Gargamel blir det inte :)

Känner mej träffad

Ysiluokkalaiset tietävät tarkkaan, miten ei saa pukeutua, jos haluaa pysyä muiden suosiossa. Esimerkiksi liian vanhat tai halvat vaatteet voivat viedä nuoren silmätikuksi.

Helsingin Sanomat pyysi Pohjois-Tapiolan koulun ysiluokkalaisia listaamaan, mitä 15-vuotias ei saa pukea päälleen, kuunnella, harrastaa tai kannattaa, jos haluaa pysyä suosiossa.


Väärät vaatteet? Viisi vuotta vanhat vaatteet, halpahallivaatteet, lapselliset vaatteet, kuten Mikki Hiiri -paita, goottityyli, Lolita-tyyli, hevityyli, Gant-merkkiset vaatteet, joissa voi saada homoleiman, Tarjoustalon ja Prisman vaatteet, kirpputorivaatteet.

"Jos on vaikka skeittari, täytyy olla Osirista. Jos on fruittari, niin Lacostea, ja jos on räppäri, niin Karl Kania", kertoo 9.-luokkalainen Julius Toivanen.


Väärä musiikki? Kivikauden humppa, klassinen ja vanhan ajan musiikki, valtavirrasta poikkeava musiikki, lällymusiikki, Antti Tuisku, Kari Tapio, Cheek, iskelmä, kirkkomusiikki.

"Pitää kuunnella bändejä, jotka ovat top10-listoilla", kertoo 9.-luokkalainenMari Lehto.


Väärät harrasteet? Partio, tietokonepelit, poikien baletti, poikien ratsastus, poikien pianonsoitto, larppaus, jousiammunta, viulusoitto, World of Warcraft -tietokonepelin pelaaminen, golf, bofferikerho, kirkon kerhot, tyttöjen taistelulajit, fantasiakirjallisuuden lukeminen, irlantilaistanssi.

"Ei saa harrastaa kirkon kerhoja, ei mitään todella erilaista ja 'outoa', esimerkiksi jos poika harrastaa tanssia", kertoo 9.-luokkalainen Kaisa Matikainen.


Väärät aatteet? Yliuskovaisuus, viherpiperrys, äärivasemmistolaisuus, sotamyönteisyys, vähemmistöuskonnot, vanhoillislestadiolaisuus ja se, että hyväksyy homojen oikeudet.

"Ei saa esimerkiksi pitää lukemisesta ja fantasiasta. Ei saa olla liikaa mitään mieltä", kertoo 9.-luokkalainen Marianne Vihervuori.

Taget härifrån.
Som sagt, känner mej extremt träffad. Och inte är jag mobbad för det. Det här är taget heeeelt för seriöst, och jag satt och exploderade lite av skratt när jag läste det här. Den som inte fattar får googletranslata det bäst den orkar, inte för att den kommer att fatta mera av det. 
Det här var typ gårdagens moment, när jag hittade det. Snälla, orka inte ta det seriöst. För min skull. 

Joo.

Exakt. Jag ser mej själv som Einstein, ungefär. Vad trodde ni? :)
Den som inte ser hur ironiskt hela det här inlägget är borde fundera på sin mentala hälsa.

Namnamnam

 Nu är kakorna smått döda, både grisen och fågeln crashade efter att femton åttaåringar fick komma nära. De blev helt fina, fast jag inte hade så mycket tid. Någon dag ska jag satsa helt otroligt, inte bara laga två stora kakor på två timmar så lätt det bara går. Grisen tappade sina öron, de blev bara med glasyr direkt på fatet, och fågelns fjädrar glömdes också bort. Som tur hade vi en chokoplatta som räddade den!
Några skador fick också kakorna, till exempel krockade grisen med spisen när den var halvfärdig och gick lite sönder. Massa frosting fixade den saken, åtminstone nästan. Men kanten blev bara inte snygg.
Haha, nu har jag massor av åttaåringar som har bestämt sej att de ska köpa kakor av mej till sina födelsedagskalas. Gärna för mej!





Let them eat cake!

Nån annan än jag som har tittat igenom de fotona många gånger? Alltså Angry Birds facebooksidas fotoalbum med massor, massor av kakor som personer har gjort. Titta själva! LÄNK!
Fiisugriisu (jep hon har alltid varit en gris, också före Angry Birds kom...) har kalas idag, och gissa vem som lagar kakorna? Hade inte lust med något komplicerat, och tiden skulle oberoende inte ja räckt till eftersom det är klockan ett idag och jag bakade chokokaka hel dagen igår, så det blir ett par ganska enkla kakor. Det hindrar dem inte från att bli goda och fina!
Tänkte fixa en gul trekantig fågel, och en gris om jag nu hinner med det. Just nu är tre satser sockerkaka inne på en plåt i ugnen, det ska bli min gula fågel. Det är inte riktigt lika roligt som det låter att laga smeten till det när elvispen är sönder. Får nu se hur det här lyckas, om jag får det till en fågel eller bara en gul grej som ingen ser vad det är. Gul blir den i alla fall, tack vare mina nya karamellfärger!



fredag 27 januari 2012

Veckans musik

Jag har ingenting som kallas musiksmak. Jag lyssnar på det mesta, typ allt från dubstep (hehe okej ganska sällan...) till Justin Bieber och mystisk åttiotalsmusik som pappa spelar här hemma. Oftast blir det bara någon topplista på shuffle, eller så söker man fram något på Youtube och tar helatiden den första related videon som kommer. Ibland fastnar något speciellt, One Direction har till exempel lyckats med det, och så lyssnar jag på det. Men, men, om ni själv lyssnar på ännu mera opersonlig musik än jag, här har ni!


Så att sånt. Ganska fint.

After eight-kaka

Ojdå, märkte ett par fel i förra receptet, eller så är det bara jag som har ändrat på det med tiden. Så som jag lagar den nu är...
200 g mörk choklad (typ fazers mörka)
200 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl

Smält smöret och chokon i vattenbad, under tiden vispar du ägg och socker. Blanda mjölet i ägg-sockervispet, och blanda sedan i choko-smörgrejen. Häll i en form (med löstagbar kant...) och grädda ca 30 min i 175°.

25 g smör
1 dl vispgrädde
20-25 aftereight-bitar (eller ett halvt stort paket/ett litet)

Smäl smöret, häll i grädden och koka upp. Häll i alla aftereight-plattor och rör om. Värm lite till om det inte smälter, men det borde nog göra det. Häll över kakan när kakan har svalnat åtminstone lite, sen ska man vänta över natten och så är det bara att äta!

Haha, världens hälsosammaste kaka. Men man behöver ju inte äta hela, utan man kan ta och dela den med  någon man tycker om. Eller så gör man muffins, det funkar helt på samma sätt men gräddas lite kortare stund. Failade med att hitta bild, halvfärdiga syns de i förra inlägget, men de är inte riktigt så de ser ut som klara :)

Bakabaka liten kaka

Eller sex stycken i vårt halvremppade kök. Just nu är vårt kök ännu hemskare än vanligt, man kan ju hoppas att det blir bättre sen. Kakorna ska typ till någon 40årsfest, man blir alltid glad när någon vill ha en och baka kakor till en fest! Det blev nu min favoritkaka, och inte bara min utan också de flesta som har smakat på den. Aftereight-kakan, som jag nästan kan receptet utantill för att jag har lagat den så många gånger. Fem stycken botten klara, ett i ugnen, det är bara glasyren som fattas. Det är världens lättaste kaka att baka, men det berättar jag såklart inte till dem som betalar mej för att baka den åt dem. Receptet finns här.





Fint!





Tell me more, tell me more...

Vi tittade på Grease på mussan. Vi hann bara med halva, men nu har jag i alla fall sett mer av den än de delar jag har sett tidigare. Alla sånger har man hört tusen gånger oberoende, och vem har inte sett typ alla scener från andra ställen? Gissa om alla sen gick omkring och sjöng på sångerna hela dagen.
På kemman lekte vi med gasbrännarna, eller löste upp sockerbitar i varmt vatten. Helt hur man själv uppfattar saken. Vi klottade lite med salt, olja och diskmedel, men allt slutade bra och vi måste inte ens städa så mycket.
Lina (Linzku)

Antonia (som inte har någon blogg...)



Efter ett par lektioner till om släktingar som emigrerade till Amerika och multiplikation av negativa tal blev det att gå hem, jag lyckad först få med Lina och Antonia till varukkan (bara för att inte behöva gå hem ensam...) och därifrån tyckte de att det blev kortare väg hem till mej så vi gick hit. Här videochattade vi med Anna, läste bloggar och pratade om One Direction. Och åt choko, haha. Vi har typ varit kompisar i tretton år nu, det fanns några år när jag inte alls var med dem men ändå. Vi lärde känna varandra i dagis, och har varit ganska bra kompisar ända sen dess. Jag bodde på ett annat ställe ett par år, så därför sågs vi inte, och så har vi nu haft våra fighter som alla har. Roligt lyckas vi ändå alltid ha, det finns så mycket insideskämt och roliga grejer vi har gjort tillsammans att det aldrig blir awkward tystnad eller så tråkigt att någon går hem. Två av mina bästa kompisar!

Lindas fråga

Anonym: kan man ännu ställa frågor? :) Isf. så vilken av de här bok stäverna vill du hälst att din framtida mans namn ska börja på? :D Alternativen: A, I, J, L, P, O eller Å? :DD
Jag borde ha gissat att det skulle komma något sånt här. Jag har nästan lust att säga att nej, det går inte att ställa frågor, men måste väl svara då...
För det första, just nu planerar jag inte att gifta mej med någon jag känner. Jag planerar inte så mycket alls grejer som det här. Och för det andra, tror du verkligen att jag väljer man på vilken bokstav hans namn börjar på? Väx upp! 
Carolina sitter och bitchslappar en katt på iPaden på samma gång som Juni säger åt den att "du e daiju!". Stackars lilla iPadkatt!

Frågor & svar

Score, tre frågor! Bättre än ingenting...

Anonym: Okej, jag har en fråga. Vad har du för en klocka, och vad är ditt förhållande till horologa instrument sådär på en psykokatalytisk nivå?
Jag har två klockor. En grön Swatch och en silvrig Swatch. Min åsikt är att man kan kolla tiden från telefonen. För den som undrar är den här frågan med 99.9% säkerhet från min pappa, som har en ganska imponernade klocksamling. Fixar foton om en stund :)

Ninnniiii: jaja, tänker du på samma person som jag när du läser förra kommentin?? (: hheheh de va en fråga.. :))
Nej, jag tänker på min pappa. Men om jag inte skulle vara så säker på att det är han så skulle nog den första personen jag skulle tänka på vara den. För de som nu fattar ingenting är det Emil hon tänker på, den enda personen ungefär i min ålder jag känner som också skulle kunna använda såna ord. Scout, såklart. Han som berättade åt mej vad pringles egentligen är, om ni kommer ihåg det...

Anonym: Hhahaaha,due komisk<3 häe en fråga; om du fick byta plats för en dag med någon av de motsatta könet som du känner, vem skulle det vara?:D
Haha, nu förväntade du dej någon som du också känner. Men nej, så blir det inte. Jag har alltid viljat vara brittisk, så det blir en av britterna som var på fbklägret den här sommaren. Om jag måste säga ett namn blir det Gary, bara för att han är den som jag känner bäst av dem. Någonstans där på bilden finns han :)

Anonym: gillar du att använda sådana gudomliga ord som samt, dock och hjärtevän?
Den här personen som är anonym sitter bredvid mej nu. Och nej, det är inte ord jag använder :)



Matta

Fem minuter tills timmen börjar. Glöm inte att fråga fina frågor!


Published with Blogger-droid v2.0.3

torsdag 26 januari 2012

Var är alla kommentarer?

Alltså jag vet att ni läser min blogg. Jag kan kolla statistiken, ni vet. Det är inte nolo att läsa min blogg. Eller beror ju såklart på vem du är, men JAG mindar inte. Om jag inte vill att någon ska läsa skulle jag ju inte ha en blogg. Ska vi öva, jag kan ha en frågestund. Fråga vad som helst, jag svarar. Nu blir det liiiite nolo om ingen frågar någå, så se nu till att skriva en kommentar! Och om det blir för pinsamt att skriva namnet kan ni göra det som Anonym. Det är såklart roligare om ni inte gör det, men allt kan man inte få här i livet :)
Haha fin bild jag hittade på iPaden btw.


- Posted using BlogPress from my äiPäd

Så kan det gå

För en stund sedan skulle jag säga osårbar. När jag inte kom på ordet direkt blev det oskadlig.
Som tur är jag inte den enda som säger fel på det här viset. Igår förhörde Peik mej på någon grammatik, och så frågade han vad injektioner är. Injektioner = typ sprutor, interjektioner = utropsord (typ svordomar). Oho, han kan åtminståne skylla på att han är tvåspråkig... Dennis klarar inte riktigt heller av sånhäna saker, det går nästan inte en enda vecka utan att han frågar att "vem härifrån pratar bara finska?". Bra att man inte är ensam här i världen :)


- Posted using BlogPress from my äiPäd

Chokokaka!

Nu ska jag gå och baka sex stycken chokokakor i vårt halvremppade kök. Får nu se hur det går.

täydellisen frontside ollien...

Som ni såg lyssnade vi på Frontside Ollie idag på finskan. Den som inte har sett den ser den nu. Och hör. Alla som tycker om den blev ganska dissade idag på finskan, till dem hör jag. Tills vår lärare började försvara den och alla erkände att "nu e den nu sen ändå helt okej...". 
På bildkonsten fick jag klart min serie. Vi syns aldrig mer igen, PaintShop Pro 7! Världens mest störande program. Nu ska jag typ göra kartonggrafik, känner på mej att det failar i något skede. 
Såklart hade jag lyckats glömma mina vantar på brandstationen igår. Tur att de sen ändå var där när jag gick dit, och inte i någon bil eller något. Ninni kom med mej och hämtade den, Lina blev rädd och gick hem efter en stund och jag och Ninni blev kvar en stund och drack cokis. Sen hände det en till surprising sak, Dennis körde hem oss! Definitivt bättre tidsanvändning än att sitta ensam på stationen och vara på facebook. Han erkände själv att han just loggade ut när vi kom in genom dörren. Efter att Ninni hade tänkt högt och sagt att det skulle vara najs att ha en T-Ford (smått inspirerad av hissan...) så lärde jag mej att Teodor, gamla brandbilen, är en A-Ford. Sen var Ninni inte mera så säker på att det var en sån bil hon ville ha. Hon vet ännu mindre än jag om bilar, och det är ganska lite det. Jag lärde henne till exempel i dag vad för märke Dennis bil är (en Wolkswagen). Det visste till och med jag. 

Om man säger A så får man säga B

...så får man C vad D E! Haha det var ju en ganska bra juttu, när man tänkte till slut. Testa och säga det högt om ni inte fattar :) Nu ska jag inte ta åt mej äran för att ha kommit på den grejen, antagligen gjorde inte Tommi det heller men det var han som berättade den.
Ingen lyssnade på mina fina böner om att vi inte skulle behöva frysa. Det var åtminstone en lätt övning, öppna vattenposter/brandposter (ingen aning vad det heter på riktigt...) men det var lite väldigt kallt. Så fick vi inte ens hoppa i snön för då skulle det ha kommit in massa snö i bilarna och blablabla, men som om vi inte skulle ha blivit snöiga ändå. Det är lite så det går när man ska gräva fram den där vattenposten från en meter snö. Ninni lyckades tappa ett rör på sitt ben så nu klagade hon hela dagen i skolan på sitt blåmärke. Därför ska man inte fälla rör på sina ben!
Haha hittade en fin bild som jag inte hade någon aning om att existerade. Ganska många, faktiskt. Det här är en av de bilder som folk kan bli minst sura över att kommer hit, man ser i alla fall inte någons ansikte... Den är alltså från Granidagen här för något år sen, när vi stod och stekte plättar :)
Efter det så hände den mest överraskande grejen på hela dagen, Tommi körde hem mej helt utan att klaga efter att jag hade frågat typ en gång. Han har en najjs bil, så det räcker med att säga att "snällapliis får jag åka i din bil, den är så awesome" och han kör hem en bara för det. Hem till oss hittade han inte riktigt, så vi yrade omkring i grani en stund trots mina fina förklaringar. Vi var på ett sjukt komplicerat ställe att komma hem till oss från, så man kan inte bara skylla på mej eller honom. Som tack för det här fick han ett par av våra bullor som vi gjorde i förrgår, har ingen aning om hur de smakade igår, men i förrgår var de goda och idag äckliga. Han har iallafall inte klagat ännu. 
Ajjo före det var vi i ikea och äta. Ikeas köttbullar är bäst! 

Vad vi lyssnar på.på finskatimmen

Frontside Ollie av Robin Packalen. Kan nu inte sätta videon från telefonen, fixar just :) och han är bra, punkt slut.


Published with Blogger-droid v2.0.3

onsdag 25 januari 2012

Btw jag kan inte hjula

Inte för att jag inte visste det, men jag liksom märkte det igen i dag på redskapsjumppan. Förra året blev jag ganska ägd av typ alla pojkar i vår klass när de kunde hjula och inte jag, men det bara går inte. Totalt omöjligt liksom.
Vårt hussakrig fortsatte på hussatimmen, vet inte om man ska ta det positivt eller negativt att vi har börjat avgöra det som oavgjort varje gång. För egentligen är det ingen skillnad på sakerna vi gör. De smakar olika, men inte egentligen bättre och sämre. När man är riktigt ärlig (som vi har varit typ två veckor nu) slutar det oavgjort.
Idag blev det rulltårta och typ någon paj, jag lagade rulltårtan. Tre personer skulle göra den, men det skulle bara bli två rulltårtor. För att undvika krig och istället göra en perfekt rulltårta så borde jag och Peik ha lagat den tillsammans, och Emma, också känd som "katastrofen i köket" laga ensam. Nejnej, så gick det inte, jag lagade ensam (haha och den blev ännu bättre ;). När Peik sen var smått sur för att han måste vara med Emma så sa jag att bättre att det blir två bra rulltårtor än en perfekt (och en helt hemsk). Det tog Emma en timme och några minuter av förklaringar att fatta skämtet...
Så känner jag på mej att hussalären är liite störd på mej. Enligt henne hålls jag inte i mitt eget kök. Och vår hissalärare dissade mej när hela klassen lyssnade här för någon dag sen. "Vet ni vad som stör mej? Nå det som stör mej! Som personer som inte lyssnar" och så sitter han och stirrar på mej. Efter det straffade han mej ännu med att jag måste läsa ett brev som var skrivet men en omöjlig handstil för klassen. Det enda jag hade gjort var typ kollat vad klockan var på min telefon. Ungefär.
Idag blir det fbk, känner verkligen inte för att stå ute och frysa så hoppas att det blir något roligt!

tisdag 24 januari 2012

Vill någon att jag ska skriva allt som hände idag?

Tror inte det, så kanske jag inte gör det då. SOM OM jag skulle lyckas med det. Men jag kan ta bort alla tråkiga detaljer :)
På handarbetstimmen läste jag om hur man blandar den perfekta drinken och annat intressant i gamla tidningar vi klippte ut kläder ur. Och fick en liten föreläsning om "att sen när du är 25 och vill sy egna kläder så vet du hur du gör om du gör det här ordentligt". På något sätt tror jag inte att jag vill sy egna kläder någonsin.
Så fick jag en minibit av en bulle från hussagruppen, och kom på att jag själv måste baka något, men det står det om i inlägget nedanför :) Efter några förlorade bordfotismatcher blev det matta, bråk och tid, yey! Svårt är det inte, men tråkigt. Sen efter det försökte jag lära mej vegetationszoner och annat lika konstigt, vi hittade på några svar på instuderingsfrågorna till provet rasten före som också råkade komma med i provet jag skrev tio minuter efter. Man kan bara hoppas att vi tänkte tillräckligt logiskt för att de ska fungera. Hasse är väldens långsammaste lärare på att rätta (men annars ganska najjs) så det tar väl ett halvår eller så innan vi får ut dem.
Efter bullabakningen (en fastlagsbulle ska btw ätas med mandelmassa) och allt annat som hände där så blev det scouter, första ordentliga mötet på nästan två månader för mej! Lika roligt som alltid, vi satt och skrattade i en timme åt dåliga skämt. Jake berättade om isvett i ungefär femton minuter och blev avbruten ungefär helatiden. Nuförtiden kan man inte heller förklara något flummigt, det är fluffigt i så fall. Som snö som ligger på tunn is och isolerar den. Några tennisbollsfighter som jag inte var inblandad i (som tur!), diskussioner om hur man kan äga personer med Mades juttun, assistenter i skolan, ett bord som gick sönder och lite, lite isvett så hade det redan gått en timme och vi måste gå hem. Efter att ha blivit smått snöbollskrigade en stund. Scouter är roligt, punkt slut. Den som säger emot tänker jag inte prata med mera. Eftersom egentligen ingen som har egen erfarenhet säger emot borde det ju inte existera såna personer?

Har bakat fastlagsbullar, bara en månad för tidigt

Idag i skolan kom vi på att vi skulle laga någonting med jäst tills imorgon. Vi tänkte lite på våra familjer, alla skulle inte behöva äta ihjäl sej på bullar, så Ninni och Lina kom hit. Vi funderade lite på hurdana goda saker man kan göra med jäst, inte semlor eller bröd såklart, utan bullar. Inte kanel, inte kardemumma... Sen kom vi på att vi kan laga fastlagsbullar! Till butiken och köpa madelmassa och vispgrädde och hem till mej och baka dem.
Kameran var med i köket, för en gång skull. Ninni tog miljader bilder, nästan alla så suddiga att man inte såg något. Fattar inte vad det är med henne, hon kan inte ta skarpa bilder ens med blixt och vår kamera som oftast tar skarpa bilder. Jag vill verkligen inte se hennes bilder utan blixt...
Lina hann också med att skära sej i fingret och typ svimma, Ninni sprang omkring i köket och fjantade sej som alltid, de lekte med Juni, vi tittade på Drakan som både jag och Ninni missade på söndagen och åt bullar. Vi är btw inte ensamma om att ha ätit fastlagsbullar den här tiden på året. Made (som är vår scoutledare men inte förtjänar att kallas ledare) åt fastlagsbullar i förrgår. Och så åt han runebergstårtor i dag på vårt möte. Varför ska man äta sånt bara en gång om året?