Sidor

fredag 30 september 2011

Mopodisco

Jag kom just hem från mopodisco, discot som är för alla nya sjuor. Helt skoj :) Alla detaljer kommer nu kanske inte i bloggen, hela min familj & släkt läser ju den. Tror jag i alla fall. Kanske de är de enda som läser den, vad vet jag. Roligt var det i alla fall, och helt otroligt VARMT. 80 st sjuor och så ännu lite vänelever i en liten liten sal som blev proppfull. Nästan i alla fall. Ungdomsgården fick massor av cokis sålt, om man ska se det från den ljusa sidan. Ljust var det i alla fall inte där inne. Discolampor, blinkande lampor som man fick ont i huvudet av och massor av rök. Och hög musik. Och massor av bra kompisar = en riktigt lyckad fredag kväll!

torsdag 29 september 2011

Naglar

Tumblr_lh6p5fq9lh1qdu4dpo1_500_large


Jag har börjar fixa mina naglar. Fina på riktigt alltså. Egentligen är det inte först nu, på våren när mamma, Calzzi och Fiisu var i London köpte de massor av fina nagellack till mej. Såna som är som pennor/tuscher som man kan rita med på naglarna! Supersuperbra & fina. Så har jag tittat på videon på youtube och nu till slut lyckats lista ut hur man gör för att göra riktigt fina naglar. Tyvärr orkar jag med det bara typ en gång i veckan, och de är ju inte riktigt lika snygga efter fem dagar... Ska försöka fixa lite bilder till bloggen, jag har planer på att fixa dem jättefina i kväll när jag nu är ensam hemma och inte har mycket att göra.

lördag 24 september 2011

Hallonpannacottapaj

Åt just världens godaste halloncheescake. Rosa. Jättefin och jättejättegod. Lätt att göra och lätt att älska. Tyvärr ser den inte ut som på bilden, jag har bilder och laddar upp dem sen när jag har laddat dem till datorn. Och någon gång ska jag laga en chesscake som den på bilden. Den som just tog slut var knallrosa, helt utan karamellfärg, bara massor av hallon :)


Bilder från igår

Vår jobbplats efter min och Annas tävling om vem som kunde vika askar snabbast. 100 askar vikta på 9 min 24 sek!

10 lådor och lite till lyckades vi med, 46 askar i varje låda. 500 chokoplattor =100 kg.

Vi var ju trots allt på Fazer...

På spännade utfärd till lagret-efter tunga lådor fulla med choklad.

Jobbajobbajobba

Det var ett farligt jobb-någon kommer att få ett blodigt brev.

Att mosa chokolådorna i slutet var det roligaste efter att gå till lagret.

Woooow, alla dehär lådorna var fulla med choko när vi började.

fredag 23 september 2011

In the chocolate factory

Så var man hemma från dagsverket. Ett jobbigt jobb tillsammans med Anna. Vi skulle sätta chokoplattor in i askar tillsammans med brev, vika ihop asken och klistra på en adresslapp. Världens tråkigaste jobb. Och farligt var det också. Jag kom hem med huvudvärk och massor av små sår. Papper kan vara farliga! Fast jobbet nu kanske inte var världens roligaste var det ändå världens bästa plats att jobba på. Choko, choko och mera choko hela dagen! Nu vill jag aldrig mera se en chokoplatta, men det var det värt! Vi åt tills vi sprack, och kom hem med väskorna fulla. Fingrarna är så sjuka att jag nästan inte kan blogga efter att jag har vikt askar och papper hela dagen. Antagligen hade vi det jobbigaste dagsverket av alla i vår skola, men kanske också det bästa. Vika papper och äta choklad vs. städa kökslådor hemma? Jag tror att vårt jobb vinner... När jag har hunnit gå igenom bilderna från igår så kommer några av dem också, det finns 30 stycken på facebook och jag kan inte riktigt ladda upp alla i bloggen... Tro mej, det finns 100 st. Av 500 plattor/100 kg Fazers blå. Jag skämtar inte! Vi satte 500 plattor choko i askar tillsammans med 500 brev. 100 kg, som sagt. 10 lådor.

torsdag 22 september 2011

Cirkus Finlandia

Jepp, jag fick fara! Det var sist och slutligen helt superroligt. Massor, massor, massor roligare än vad jag hade förväntat mej. Superbra akrobater, hästar och mera akrobater, skittråkiga clowner och annat skoj. Popcorn, sockervadd, chips och godis. Min mage mår inte så bra, men jag är glad ändå. Just nu orkar jag inte förklara allt i detalj, men kanske imorgon. En sak kan jag säga: clowner är tråkiga, så förvänta er inte något roligt om dem i något långt maratoninlägg i morgon. Jaha. Nu kan väl ingen sova före mitt maratoninlägg i morgon har kommit, har jag rätt?

tisdag 20 september 2011

Sportdag imorgon

Så var det sportdag igen. Är de på riktigt bara en gång per termin? De verkar vara oftare... Som ni kanske har kunna läsa mellan raderna är jag ingen supersportare, så det är inte precis mina favoritdagar. I morgon blir det alltså orientering, innebandy och zumba. Helt okej, för att vara en sportdag. I lågstadiet var det alltid friidrott, det värsta som finns i hela världen efter sniglar. Usch! Nåja, friluftsdag = kortare dag. 3x60 min+lunch i stället för 4x75 min+lunch. Helt okej, som sagt. Särskilt bra eftersom onsdagar är det dagar när jag har mest att göra, vanligtvis far jag hemifrån åtta på morgonen, kommer hem efter skolan, är hemma en timme och far sedan igen för att komma hem halv tio på kvällen. Men nu blir det ju mera tid för läxor, så jag har inget att skylla på sedan klockan sju på torsdag morgon när jag sitter och försöker äta och göra läxor samtidigt...

måndag 19 september 2011

Östersjön

I morgon är det biologiförhör. Nej, jag har inte övat på det, jo, jag sitter och bloggar. Om Östersjön. Liksom herregud, när behöver man veta något om det? Och vad behöver man veta om någå dumma vattenväxter som har ett namn som låter helt som vitlökssmörja när vår österbottniska lärare säger det? Eller om skärgårdsområden, typ att det inte är någon skillnad mellan fastlandskust och innerskärgård. Jag föredrar modersmål. Jag har faktiskt skrivit bokrecensionen som ska vara inne i morgon! Antagligen är den proppfull med fel eftersom vår lärare vägrar låta mej skriva "mej" och "dej" utan jag ska skriva mig och dig, när vår gamla lärare typ uppmuntrade mej att skriva mej och dej. Ibland är nog livet ganska komplicerat. Om min moddalärare skulle läsa min blogg skulle hon väl inte annat än klaga på den. Antagligen. Det får hon dessutom göra någon gång, jag skulle ju skriva en uppsats om den. Bara för att slippa lätt undan :)
På torsdag kommer dessutom cirkus Finlandia hit-jag har ingen aning om vad det hade att göra med resten av inlägget. Det bara poppade upp i mitt huvud! Jag tror att jag ska dit, om jag lyckas övertyga mamma om att det är så som mitt felfria minne säger, att hon betalade Calzzis biljett förra året när jag inte ens gick på hela cirkusen. För så var det. Om hon nu tror på det är en annan sak... Hon brukar ha andra minnen är jag om såna saker. Så dit ska jag och se på samma gamla clowner och annat najssigt med mina kompisar. Helt roligt, eftersom jag inte har varit där på många år. Om nu inte annat så har jag i alla fall något att göra den kvällen i stället för att sitta hemma och låtsas läsa på prov och istället blogga om otroligt ointressanta saker...

söndag 18 september 2011

Dagsverksdag

Nästa fredag är det dagsverksdag, och jag har lyckats få ett helt superbra jobb! Pengarna som man samlar in går typ till röda korset, till Afrika i alla fall, och alla ska ungefär jobba med att städa hemma eller på sina mammors jobb. Det ska jag också göra, men när man nu har sån tur att ens mamma jobbar på Fazer... Jag och en kompis ska fara dit och sätta chokoplattor i kuvert hela dagen. Och äta godis... Så klart! Massor. Vi har varit där med skolan på femman, och mamma säger att man far förbi det där stället man får äta godis VARJE DAG när man far till lunchen. Heheh. Kanske det är tur att man inte jobbar där på riktigt...

Julklappar

I går skrev mina systrar önskelistor. Liiite väl tidigt kanske? Eller så inte, eftersom det är just precis exakt det jag tänker göra just nu. Här, i bloggen så att ni alla får veta vad jag vill ha till julklapp. Kalla mej konstig och knäpp och galen och allt vad ni nu vill, men skyll på mina systrar. Det var de som började. Som ni antagligen vet är jag ett Angry Birds-fan. Om ni inte visste det vet ni det i alla fall nu, men det har nog varit svårt att missa det... Nu önskar jag mej mjukisdjuren. Ja, en trettonochetthalvtåring som önskar sej mukisdjur i julklapp, kanske jag är lite knäpp. Men det är ju inte vanliga mjukisdjur! Det är arga fåglar.  Som ni såg i förra inlägget har jag redan den röda. Med andra ord är det bara kvar den svarta bombfågeln, den vita bombfågeln, den blå lilla fågeln, den gula crashfågeln, den gröna dumma dåliga fågeln, "Big Brotherfågeln" (den stora röda) och så klart GRISARNA. Grisarna är på sitt sätt gulligast. Så klart är det upp till er vad ni ger till mej (eller inte ger, haha), så bestäm er och spring och köp dem låååångt före julen innan de hinner ta slut.
När jag sen har alla så ska jag bygga en megaangrybirdsbana i verkligheten, i vårt vardagsrum. Jag ska bygga en katapult varifrån man kan skjuta dem och bygga upp en bana med pafflådor. Så har jag tävlingar, den som vinner vinner något bra, jag lovar. Tur att mjukisdjuren är MJUKA, annars tror jag att vårt vardagsrum skulle få massor av skador som mamma inte blir så glad över. Okejdå, kanske hon inte blir så glad över hela den här idén. Man kan ju alltid drömma. Och hoppas att drömmarna blir verklighet...
Haha, jag gick in på Angry Birds webshop och hittade mina drömflipflops, som nog redan har funnits där länge. Med grisar på. Men nu har det också kommit strumpor! Gå och titta på dem, NU. Superfina, eller vad? Egentligen är nog allt i webshopen superfint. Det är låååångt till julen... ANGRY BIRDS WEBSHOP

Angry bird

 Säg hej till min nya familjemedlem - jag adopterade den från Prisma i går och den har inte ännu något namn. Förslag?

lördag 17 september 2011

fredag 16 september 2011

HAHA

Det här får mej att skratta. Jaccahumor.

Datorpersonligheter

Vi har fyra datorer och en iPad, alla med olika personligheter. Alla är speciella och bra och dåliga på sitt sätt, jag ska försöka förklara varför.

  • Den äldsta datorn är en Mac Mini, som ligger inne i en garderob och möglar. Den är riktigt gammal och har nu alla möjliga problem och är ganska långsam, men den fungerar. Jag funderade på att ta den till mitt rum men den fungerar typ inte med trådlöst internet så det fick vara. Den säger: "Jag är nu ganska gammal, men kan det mesta och försöker mitt bästa. Kanske jag har blivit lite långsam på senare år, och det är helt skönt att få vila upp sej här i garderoben."
  • Min personliga favorit är MacBooken. Det är den jag just nu bloggar från, och den är snäll och glad och vill oftast samarbeta. Här finns Spotify (okej det finns nog på alla datorer men det är härifrån den används) och det är den här datorn som sitter fast i vårt musiksystem när vi använder det. Den säger: "Jag är en helt vanlig dator som tycker om alla, och jag är nu bara normal och bra."
  • Så har vi vår iMac, en stoooor intebärbar dator som jag också bloggar från ganska ofta. Den står i arbetsrummet, och det är den jag skriver skolsaker och sånt med. Där finns också allt som är värt att spara sparat, och printern är kopplad till den. Den säger: "Jag är nu bara bäst, helt enkelt. Och eftersom jag är så bra behöver jag inte alltid göra som alla andra vill. Störst, bäst och vackrast, det är tre ord som beskriver mej bra. Men jajaa, jag är inte så elak, jag är nog också snäll ibland..."
  • Pappa Pärons MacBook Air, en superduperliten och tunn dator. Jättefin och lätt, och absolut nyast. Tyvärr är den på pappas jobb hela dagarna... Den säger: "Jag är bara en liten baby, jag har nu inte riktigt lärt mej allt ännu men jag försöker allt vad jag orkar. Snälla, bli inte arg på mej, lär mej istället hur man gör!"
  • iPaden är helt enkelt annorlunda. Den går egentligen inte att jämföra med de andra. Den är överlägset roligast, man kan sitta timmar och bara leka med den. Angry Birds på iPaden är roligaste spelet ever! Den säger: "jag är annorlunda och det betyder att ni får accepptera mej som jag är. Allt fungerar inte på mej, men håll med om att det inte alls är lika roligt att spela Fruitninja och Angry Birds på dator? Det är ert val, vill ni ha mej eller inte? Och när har ni senast sett en dator som är lika liten som jag?"
Så har vi ännu några hundra iSaker till, jag kan räkna upp dem och skriva en kort kommentar... Om nu någon är intresserad.

  • Två stycken gamla iPod nanon, ni vet de där små, små fyrkantiga sakerna, inte de avlånga utan modellen före dem. En röd och en silver. De används nästan inte alls nuförtiden, ingen laddar ner musik till iTunes nu när Spotify finns. Den silvriga var min, men jag sålde den till Fiisu för 25 € :)
  • En gammal iPod shuffle, rosa. Eller jag tror i alla fall att det är den gamla modellen. Det är Calzzis.
  • En iPhone 3, som jag tror att Pappa Päron just fick såld...
  • En iPhone 3 som föll i vattnet på sommaren = dog
  • Pappa Pärons iPhone 4, jippiii! Megajump är inte alls samma sak på iPaden
  • Så hade vi ett fosterbarn ett tag, en till iMac, men dens fläkt var sönder och vi gav den till konfirmationspresent till min kusin
Så vet ni lite mera om våra datorer!

torsdag 15 september 2011

Pizza & glass

Jag kom för en stund sen hem från Pizzeria 7b, vår klass egen pizzeria! Vi hade pizzakväll i hussasalen, till efterrätt blev det glass med chokladsås och kolasås. Namnamnam! Eftersom vi hade åtta ugnar på 250° och vi var 40 personer inne i ett klassrum blev det ganska varmt till slut... Så det slutade ungefär med att jag och alla mina klasskompisar gick ut i korridoren och nästan dog av hetta på sofforna. När vi hade svalnat lite for vi och spelade ett såndänt fotbollsspel, ni vet som har massa typ pinnar med gubbar på. Så lyckades någon ta mina skor och jag måste jaga den genom halva skolan för att få tillbaka dem. Allt det här medan de vuxna diskade, hehe. Men vi diskade nog också lite, så tyck nu inte allt för synd om dem... Trots allt var det en jättelyckad kväll, hoppas att vi gör om det!

måndag 12 september 2011

Regn

Blä och usch. Det regnar. Jag vill inte! Man blir blöt och kall, det är mörkt och man kan inte ens låtsas att det ännu är sommar. När det dessutom regnar 24/7 och antagligen kommer att göra det i mååånga månader till.
Som tur blir det snart höstlov, och då ska vi till LONDON om nu någon har lyckats missa det :) Jag, mamma och Calzzi far dit och hälsar på mammas kompis som bor där. Vi ska fara på The Lion King, shoppa, gå till någon marknad, säkert titta på sevärdheter och bara chilla. Det blir jätteroligt! Så om någon har några tips på vad vi ska göra, säg till!
Som om det inte skulle räcka så jag jag också till Åland på spejardagar första veckoslutet i oktober. Det är nu kanske inte riktigt samma sak, men ändå! Två dagar på Åland med scoutkompisar, antagligen både nya och gamla. Och mååånga timmar på båten...
Nu ska en bokrecension skrivas, en mattaläxa göras, en uppsats skrivas färdigt, det ska läsas till ett biologiförhör och jag ska skriva engelskameningar. Så går det när man lämnar allt till sista minuten. Men kanske, kanske, kanske kan jag på något sätt förvandla min blogg till den där moddauppsatsen... Projektet vi håller på med heter "Boken om mej" så det borde ju gå... Jag och min blogg... PERFEKT!

lördag 10 september 2011

På lande!

Jag vet, jag har inte bloggat på sjukt länge men jag har haft massor annat att göra... För att jag ska ha tid att blogga krävs tydligen att vi far till lande. Internet fungerar till och med BRA här (via iPhonen), nästa lika bra som hemma! Wow, jag är imponerad. Det har typ aldrig fungerat här och när det har gjort det så långsamt att man ändå inte kan använda datorn. Men nu kan man!
Här händer inte mycket, jag bakar surdegsbröd som ska med till kräftskivan vi ska på idag. Om en stud ska jag också fara och klippa håret, på ett sätt skulle jag vilja göra något spännande med det, men jag tror att det nog går som alltid, dvs att jag bara klipper topparna.
Som sagr, vi ska på kräftskiva och jag ska såklart baka efterrätten. Supergoda knäckäppelpajer! Enkla att göra är de också, titta här:
4-5 sura äpplen
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 dl sirap
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk bakpulver

Skala och skiva äpplena, bred ut dem i en pajform. Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser i kastrullen. Bred smeten över äpplena, grädda i 175° ca 25 min. Ät genast med glass, eller spara den, värm den och ät med glass :)

Dags att ta hand om mina surdegsbröd! Får nu se om jag bloggar mera härifrån, beror på hur roligt jag har utan datorn...