Sidor

fredag 30 april 2010

Små stjärnor

I dag i skolan, för att fira vappen, så hade vi små stjärnor. Det är liksom på samma gång maskerad och så får man uppträda med att sjunga eller dansa när alla tittar på. och så har vissa klasser (VI!) också knytkalas. Det var roligt att se vad alla var utklädda till, särskilt lärarna. vår lärare var en yo-yo-typ, hon var jättecool. hon hade lånat sina barns stora tröjor och skärmmössor och skor och coola halsband, och det var till och med några som trodde att hon var någon av pojkarna från sexan som alltid ser ut så. Ha, ha, men de hade fal. jag var ett troll, bilderna är ännu i kameran men kommer snart. Jag har själv ingen bild på vår lärare, men jag ska försöka få tag i en...

Daumlerutorna

I dag på knytiset gjorde dumlerutorna verkligen succé. och här hemma också. Pappa Päron, som av princip hatar mockarutor, sade att "det här är nog mockarutor som heter duga" och åt massor av dem. Så det kan löna sej att baka!

torsdag 29 april 2010

Dumlerutor-bilden


Hehe. Man måste ju smaka lite... Men GODA var de (:

Dumlerutor


I morgon ska vi ha knytkalas i skolan, och jag ska baka. närmare bestämt ska jag baka dumlerutor, ett recept som j
ag aldrig tidigare har prövat men verkar mumsigt. Smeten 8uatn dumlena!) var i alla fall god. Jag har inga ordentliga bilder ännu, de kommer när rutorna är klara. Men en "o-ordentlig" bild kan ni se. Och receptet kan ni också få se, men KLAGA INTE TILL MEJ OM DET BLIR ÄCKLIGT! Ingen Jacca-garanti ingår här.
DUMLERUTOR (ca 35 st)
150g smör el margarin
1,5 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakaopulver
ca 12 Dumlekarameller (eller lite mer om man vill :wink: )
Ovanpå:
3,5 dl florsocker
60g rumsvarmt smör el margarin
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk créme fraiche
1-2 dl kokosflingor
Smält matfettet, blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienserna och rör ner torrblandningen i äggsmeten växelvis med mjölkblandningen. Bred ut i långpanna klädd med bakplåtspapper. Skär karamellerna i 2-4 delar och "strö" dem jämt över plåten. Grädda i nedre delen av ugnen 225 grader, 15 min. Låt svalna.
Blanda florsocker och matfett. Tillsätt vaniljsocker och créme fraiche och rör till en smidig massa. Bred ut över kakan och strö över kokos. Tryck lite försiktigt så att flingorna fastnar. Skär i rutor.

tisdag 27 april 2010

Örhängen II

Nu fungerade det visst. Problemet var tydligen väldigt tillfälligt.

Örhängen

Jippii, jag har äntligen fått örhängen! Jag fick "hålen" till 12-årspresent, och for och fixade dem förra onsdagen. De här örhängena måste jag ha ännu i fem veckor, men det gör väl inte så mycket, de är ju inte direkt fula. Men sedan får jag ha vad jag vill!

Gaah, blogger har något problem igen. Det går ut på att när jag har laddat upp en bild så står där snällt och vänligt att " tryck på klar, så kan du redigera ditt inlägg" eller något i den stilen, men där finns ingen klar-knapp! Bilden kommer strax, bara jag får det att fungera...

torsdag 22 april 2010

Gaaah!

Jag har tänkt blogga hela veckan nu, och till och med många gånger satt mej och skrivit ett inlägg. Men, det har aldrig lyckats. Eftersom bloggers server har något problem. Alltid när jag ska publicera så kommer det en ruta var det står "Safari kan inte hitta servern. var vänlig försök igen" bla bla bla eller något sånt. Dumma, dumma, dumma nån som gör så att jag inte har bloggar sedan lördagen!

Kanin-/hundkaka



Till min födelsedag önskade jag mej en hundkaka! De blev jättecool, en mockarutshund med chokladglasyr. På Calzziz födelsedag ville hon ha en kanin som var ljus inuti men med chokladglasyr. Eller tja, den liknar kanske också en hund på grund av öronens ställning. men i alla fall. Recepten på båda två kommer här.

Chokladkanin/-hund
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk cacao
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjöl

Glasyr:
100 g smör
2 1/2 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker


1 . Sätt ugnen på 175 grader.
2 . Smält smöret på svag värme, häll i
mjölken och ställ kastrullen åt sidan.
3 . Knäck äggen i bunken och häll i sockret.
Vispa med elvisp tills det blir ljusgult och fluffigt.
4 . måtta upp mjöl i litermåttet och blanda ner
bakpulvret, cacao och vaniljsockret. Rör
om ordentligt med en gaffel så att
blandas. Blanda ner i äggsmeten. Häll i
mjölkblandningen. Rör om.
5. Häll smeten i två ungefär lika stora platta, runda formar. Grädda i 10-15 minuter.
6. Skär ena kakan så att den blir fluga + öron (se bilden). lägg ihop den på en plåt.
7. Smält smöret till glasyren. Rör i resten av ingredienserna. Bred ut den på hunden. Dekorera med godisar. Min hund blev lite Alice i underlandet-inspirerad p.g.a att vi bara hade ässä mix att dekorera med.


Ljus kanin/hundkaka
Gör dubbel sats av ett sockerkasrecept. Häll i två runda formar, skär som i förra receptet. Gör antingen chokladglasyr, samma som ovan eller en florsockerglasyr, d.v.s blanda florsocker, i msk citronsaft och vatten tills det blir lagom tjockt & mycket.

Ja, och en grej till. Den med ljuset i pannan är kaninen.

lördag 17 april 2010

Galna dagar!

Nu ska vi strax fara till Galna dagar, som jag fick till födelsedagspresent. Jag hade ju alltså födelsedag på torsdag ( 15.4). jag ska köpa mycket saker (: meddelar om fynden sedan. Oj då, nu ska vi fara!

söndag 11 april 2010

Äppelmarängpaj...

Okej, oroa er inte över förra inlägget. Allt som stod där var precis tvärt om. Ja, nu håller jag på att laga äppelmarängpaj igen, kanske ni är lite trötta på den vid det här laget. Men det är inte jag! Den är bara såå god. Jag tänkte göra en "äppelmarängpajens hemlighet" men när jag kom på det stodjag redan och skalade äpplen. Så det blev visst inget av den idén. Men lite bilder kan jag ju alltid visa, på pajen när den är klar alltså. Receptet finns helt garanterat i något tidigare inlägg, som antagligen heter "äppelmarängpaj".

Inte lugnt!

Ta det absolut inte lugnt! Jag är död, så klart. Eftersom jag har skrivit varje dag i bloggen är jag död. Och så noll grejer till: Jag talar (skriver) inte tvärtomspråk.

måndag 5 april 2010

Nya cupcakes/185



I dag blev det nya cupcakes á la Jacca. Inte för att jag vet om de kan kallas cupcakes. Om de kan, så bev det påsk-cupcakes. Vi ska till famo och fafa i dag på påskmiddag, var alla mina kusiner också är. Jag ville så klart laga efterrätt, så det blev "lite" muffins. 38 ljusa och ungefär 3 mörka. Det blev visst ljusa och mörka igen, men den här gången blev det inte after eight-mffins utan kladdmuffins. De är påsk-cupckaes eftersom de är dekorerade med fina påskägg från den enda butiken som var uppe 10 på morgonen i dag, en ABC som är öppen 24 timmar om dygnet varje dag på hela året. Nåja, fina blev de i alla fall. Vi är många kusiner, alltså måste det ju bli många muffins. Och av chokladmuffinsarna är nog inte alla på plåten, men resten blev så vanskapta att man knappt vågar titta på dem. Tro mej, det blir så om man gräddar många muffins i pappersformar på en plåt.
Recepten finns i tidigare inlägg, de ljusa muffinsen i inlägget Cupcakes á la Jacca och de mörka i inlägget Kladdmuffinsens hemlighet. Lägg bara några extra påskägg på toppen. Påskäggen på de ljusa muffinsarna är Fazers pupurae, som egentligen bara är vanliga gelébönor. På de mörka är det små chokladägg som ser ut som tenar, det här fanns i candyking-ställningen i min ABC. Den bilden var jag håller i det stora fatet påminner mej konstigt nog om den bild som är sist i Kladdmuffinsensens hemlighet. Undrar varför...

Jippii, det här är Jaccas Bloggs 185:e inlägg! Inte så långt till 200...

söndag 4 april 2010

April, april

Ha ha, min fina Ipad var ett aprilskämt. Hihi, undrar hur många som gick på det...

torsdag 1 april 2010

Ipad!

Sitter precis nu och bloggar från vår splitter nya Ipad! Den är som en enda stor och fin touchscreen som är blank, glansig och fin. Absolut inga lösa tangentbord här! Pappa Päron fick den av undervisningsministern Stefan Wallin, eftersom det är en betaversion av en Ipad som i framtiden ska användas inom utbildningen. Pappa Päron (och jag med) är med ovh testar hur det fungerar. Tack, tack, snälla den som bestämde det här!