Sidor

måndag 31 augusti 2009

Meddelande till alla som...


...Skulle vilja baka kladdmuffinsarna som jag gjorde i Kladdmuffinsens hemlighet men inte har orkat: Specialerbjudande! bara 5 € för 12 muffinsar! Leverans gratis i Grani, 1 €/km utanför. OBSERVERA att de är supermumsiga!
Skicka din beställning till: bananen.jacca@gmail.com

onsdag 26 augusti 2009

Ballonger



När Pappa Päron var i London hämtade han hem ballonger som man kan blåsa hur stora som helst. Det är som en kladdig grej inne i en tub, någon sorts gummi tror jag. Av det sätter man lite i ändan av ett speciellt sugrör, och så låser man. Här har vi gjort gröna ballonger, alla är kanske inte så stora, men det var roligt!

torsdag 20 augusti 2009

Kladdmuffinsens hemlighet

Ja, här kommer en till hemlighet. För dem som inte såg den första, så hette den Hallongrottans Hemlighet, det var ett av de första inläggen jag gjorde i den här bloggen. Nu ska jag strax smaka på mina muffins, hoppas de blev goda!


(Jo dom var goda - raap, hälsningar Päron)





fredag 14 augusti 2009

Ågren fyller år!




Ja, Ågren fyller ett i morgon! Han har nu inte precis blivit mindre busig än han var när han kom, men kanske han blir det i morgon... Fiisu har planerat att hon ska göra en kaka av hundmat till honom, eller ge en hundleksak. Ågge kommer nog inte att förstå varför alla är så snälla och ger så mycket godsaker till honom, för hans hjärna är ungefär lika stor som en ärt. Den bilden var Ågge ligger i soffan är från när han var ca. 10 veckor gammal, Den bilden där var han är fast i ett grönt rep är från den här sommaren, samma sak där han står i fören på båten.

måndag 10 augusti 2009

Familjen luddboll


Jag och Linzzku (min kompis, hennes lillasyster heter Idafix och är Calzzis kompis) har pysslat ihop en liten familj av små luddiga bollar. Mamman, den ljusröda, heter Lurvina Luddboll, Pappan, den blåa, heter Luddvig Luddboll och barnet, som är lila, heter lilla Ludde. dom är gulliga, eller hur?? egentligen så bor de på Saturnus, men de här har kommit till jorden som husdjur. På fotot är Jag, Linzzku, lilla Ludde, Luddvig och Lurvina.

söndag 9 augusti 2009

Skolan börjar...

Nja, inte riktigt ännu. Den 18:e, om en vecka och en dag. Egentligen tycker jag att det blir ganska roligt, mest för att jag får träffa alla kompisar. Men visst finns det tråkiga sidor med skolan också. I dag har Fiisu bakat scones helt själv, nästan utan hjälp. Dom blev fina, super-duper-jättefina med tanke på att Fiisu är fem år och att det var det första hon bakade. Idag kom vi hem från mommos och moffas lande, där hade vi varit en natt, men Fiisu var tre. Vi plockade ett halvt kilo hallon, och jag kokade sylt av dem för en timme sen. Hoppas den blev god (-:

onsdag 5 augusti 2009

Pyttesyster


På måndagen fick jag ännu en lillasyster, Fjuni. Ännu ett tillägg i listan. För säkerhets skull skriver jag hela listan, så att ni inte ska rådda bort er:( längst ner i inlägget) Hon är jöttesöt och det är henne ni ser på bilden. Ågge tycker att det är roligt, och samtidigt lite konstigt, att han har fått en till medlem i flocken. Ågrens tankar: Hmm, är det här en valp? luktar lite som min familj, men ändå inte...
1. Pappa Päron,Min pappa
2. Mamma Morot, min mamma
3. Calzzi, min stora lillasyster, 9 år
4. Fiisu, min mindre lillasyster, 5 år
5. Fjuni(NY), min minsta lillasyster, 2 dagar nu
6. Jacca, Jag, den största storasystern, 11 år
7. Hunden Ågren, alias Ågge, Ågge-dogge, Brända Korven, Lurvbullen och Snuffeludding, nästan 1 år.

söndag 2 augusti 2009

Rapport från pastalagandet


Nu håller jag, Calzzi och Pappa Päron på att baka pasta. Eller tortellini, egentligen. Med skink-basilika-vitlökskfyllning. Det är egentligen ganska lätt att laga egen pasta, också utan pastamaskin. Man bara tar lite mjöl, lite ägg, lite salt och om man vill lite fyllning. Fiisu smet redan för en stund sen, hon tyckte att det blev tråkigt.