Sidor

fredag 31 juli 2009

Hemma igen

Nu är jag hemma från scoutlägret, och det regnar. Det var fint väder (nästan) alla dagar när jag var där, så det var bra att det började regna först nu. Ågren har fnatt, och springer omkring i huset i 67 km/h. Han var just ute på en lång promenad i regnet, och blev galen av det. Fiisu tyckte att det var superroligt att vara på läger, hon hade massa kompisar där som också var på familjeläger med sina pappor och mammor.

måndag 20 juli 2009

Scoutläger

Nu är jag hos min mommo och moffa på deras lande, och här ska jag vara i tre dagar. DEt regnar, så klart. På fredagen ska jag fara på scoutläger 8 dagar, Calzzi, Fiisu och Pappa päron ska vara där i tre dagar. Calzzi är scout, men Pappa päron och Fiisu kommer på familjeläger. Ågge får inte komma med, fast han och alla andra nog skulle gilla det. Vi skulle helt enkelt inte orka med honom, han skulle bli galen av att sova i tält.

onsdag 8 juli 2009

Högsåra


Just nu är jag på Högsåra, en ö som är nära vårt lande.vi sitter på Farmors cafe´.Vi har åkt hit med vår båt, vi har gäster. Nu har jag tyvärr redan ätit upp min kakbit, den var så fin att jag borde ha fotat den... Men nu hann jag inte. Här är inte så fint väder, bara mulet. Fotot är av deras blom/grönsaksodling.

tisdag 7 juli 2009

Tvålen som färdig



Här är min tvål, som den såg ut när den var färdig. I går kväll kom vi hem från lande, där våra kusiner hade varit i två dagar. Före vi kom hem, så hade vi varit på en "släktfest" hos pappa Pärons farbror. Han har ett stort jordgubbsland, och vi plockade sex liter jordgubbar innan vi for hem! Många av dem såg lite konstiga ut, bild på det också... den ser helt ut som två jordgubbar fast i varandra!!!

torsdag 2 juli 2009

Tvål


I dag har jag gjort en tvål. Vi köpte en förpackning men gör-din-egen-tvål i en butik, i förpackningen fanns det två paket tvålmassa, två formar, tvålfärg och tvåldoft. Man skulle smälta tvålmassan och blanda i färgen och doften, men jag ville ha en mer spännande tvål, så när jag hällde min tvål, som blev blå, i sjöstjärneformen så satte jag in en snäcka i formen. Just nu ser min tvål ut som på bilden, alltså lite komstig, men när jag har tagit ut den ur formen kan jag sätta en till bild...