Sidor

lördag 30 maj 2009

Sommarlov!!!

Nu är det bara betygsutdelningen kvar, sedan är det äntligen sommarlov! Betygsutdelningen börjar om en halvtimme, och man kan ju bara hoppas på att få bra betyg...
Nästa vecka ska jag, Linzzku, Calzzi och Idzzku (Linzzkus lillasyster som är Calzzis kompis) på en "sommarklubb" på dagarna. Vi ska fara till Tykkimäki med den, som är en nöjespark. Nu måste vi fara, så jag hinner inte skriva mer...

torsdag 28 maj 2009

tisdag 26 maj 2009

Ny telefon!



Jag har fått en ny telefon! Fiisu slängde min rock i havet (inte med flit) när vi var ute med båten. Och såklart var min telefon i fickan! nå, men nu har jag en splitterny och superfin Sony Ericsson, med kamera och allt möjligt, till skillnad från min gamla, guldmålade svartvita telefon. här är bild på den nya, och den gamla. Jag tror att du nog kan gissa vilken som är viken...
P.S bilden på den nyas skärm är bara ett träd som speglas i skärmen...

måndag 25 maj 2009

Julegris

Calzzi har fått en sång på hjärnan, hn sjunger den precis hela tiden. Hennes version går så här:
Nej, va tjock du ha blitt,
e verkligen hela fläskberget ditt?
Sist ja så dej va du smal som ett ris,
men nu så eru tjock som en juulegris.
Nej, va tjock du ha blitt.
Du måste banne mej gå ner i vikt.
Måru bra, e ditt liv okej, länge sen siiist!
Jag har inte en aning om hur den egentligen går...
Hon sjöng den mitt i matbordet, och då måste hon ju såklart gå och stoppa in en dyna under skjortan för att bli "tjock som en julegris". Hon sjöng de också i bastun, när hon var stekt och röd som en julegris, och på alla andra ställen man kan komma på.

torsdag 21 maj 2009

Ledigt!

I dag är vi lediga från skolan eftersom det är kristi himmelsfärd. När jag tänker efter så öppnade faktiskt nöjesfältet Borgbacken för exakt XX antal år sedan, på kristi himmelsfärd. Det är bara jag, Calzzi och Mamma Morot som är hemma, resten for till lande. Calzzi ska få ett eget rum, så hon flyttar över allting dit, och jag måste städa mina hyllor. Snart ska jag baka muffins, kanske jag sätter in receptet sen. (-=

tisdag 19 maj 2009

Hemma igen

*gnag, gnag, gnag, usch vad det kliar i tänderna!* säger Ågren


Nu är vi hemma från Stockholm igen. Vi kom hem i morse, och jag lyckades faktiskt vara borta fyra dagar och två lektioner från skolan i ett sträck. Jag lyckades därför missa två prov och ett förhör. Mamma Morot beställde resan i sista stund, så vi fick veta att vi skulle fara till Sverige 24 timmar före båten gick. I Sverige var det roligt och vi gick på stan mest hela tiden. Vi var två dagar där, inte bara en kryssning. Men nu är vi hemma igen, och äntligen får jag träffa Ågge. Alla saknade honom supermycket, men var överens om att det inte skulle ha gått så bra att ta med honom. Han hade det bar hos Mommo och Moffa i stället, och i sedan, hos Calzzzis kompis.

fredag 15 maj 2009

Granidagen

I går var det granidag, och jag hade superroligt på den. Vi åt sockervadd, stekte plättar på trangia (det gick inte så bra...) och sjöng med skolans kör. I dag är jag juk, har feber. Min syster, Calzzzi, är också sjuk. Just nu tittar vi på den andra semifinalen inför Eurovisionen. Vi bandade den, och det var tur, så har vi något att göra idag...

tisdag 12 maj 2009

allt och ingenting


I går hade vi vår kör-konsert, och den gick bra. Efteråt föråt oss nästan jag och Linzzzku på mockarutor, som man fick äta gratis om man var med i kören. I dag har jag bakat kex till Granidagen, naturklubben som jag är med i ska steka plättar och ha ett lyckohjul. I dag i skolan sprang vi Unicef-rundan, jag sprang 7 km. Man fixar sponsorer som betalar t. ex 2 € på km, och sedan betalar sponsorerna det till Unicef. Den här gången går pengarna till Tanzania. Vi har knytkalas i scouterna i dag, och jag tar som vanligt med massor med godis eftersom Mamma Morot jobbar på Fazer. här är en bild på när Ågren busar med sin kompis, de sprang så snabbt att de blev alldeles suddiga. Ågren är den med rött halsband.

söndag 10 maj 2009

Regn. Sol. Allt möjligt.

I går regnade det, åtminstone på morgonen. Då var vi på Porkala, en liten udde, och tittade på fåglar med naturklubben. Vi gjorde inte bara det, vi klättrade också i raviner, grillade, klättrade i träd och blev våta. Det ösregnade i ungefär två timmar, jag hade såklart inga regnkläder och blev genomblöt. Egentligen var det ganska roligt när det bara rann av ansiktet och händerna = ) Vo hade starta klockan 6 (Gäääsp!) på morgonen, och det tog ungefär en halv timme att åka dit. I dag har solen skinit, det passade ju bra eftersom det var Mors dag i dag. Vi firade Mamma Morot med att åka till en restaurang och äta lunch. Vi åt ungefär tills vi sprack! I morgon ska vi ha konsert med skolans kör, och jag har bakat mockarutor halva dagen att servera i pausen. Linzzzku ska också sjunga där, Calzzi och min kusin ska också vara med.

fredag 8 maj 2009

Äntligen fredag!


Äntligen är det fredag! Jag har en kompis här, men vi har inte gjort så mycket ännu. Hennes "kodnamn" är Linizzzku, alltså en till i listan.(listan finns i allra första inlägget) Snart ska vi fara till Fiisus dagis, och titta på några djur som har kommit och hälsa på. Här är en nyårsraket som jag fotade på nyåret. Fint, eller hur?
<---

onsdag 6 maj 2009

Hallongrottans Hemlighet

Här bakar vi hallongrottor, vi gjorde serien ungefär i oktober förra året, i programmet Comic Life ( finns på alla Mac:ar). Den är meningen att vara fjantig, alltså är den extra fjantig!
Den med svart college är jag, Jacca, den med rosa tröja är Calzzzi, den galna systern och så har vi Pappa Päron, och sist men inte minst Fiisu, bara på sista rutan.
Klicka på bilderna så blir de större, då kan du läsa var där står.



Bild på Hunden Ågren!


Här är den lilla galna hunden Ågren. Han är nästan nio månader nu, men här är han lite yngre. Kanske sju månader, jag vet inte riktigt. Här sover han, jag har satt ut öronen på honom så han ser lite ut som en fladdermus.

måndag 4 maj 2009

Välkommen till min glänsande nya blogg

Hej och välkommen till min nya blogg. Jag heter Jacca och är ungefär 11 år. Jag har kanske en liten gullig tax, som ni kanske snart får se bilder på. Jag bor ungefär i Finland, kanske i eventuellt liten idyllisk stad nära Helsingfors. Min familj består möjligen av dessa typer:
  1. Pappa Päron
  2. Mamma Morot
  3. Calzzi den galne 9-åriga systern
  4. Fiisu den mindre galna 5-åriga lillasystern
  5. Jacca -jag
  6. Hunden Ågren, alias Fnattis, Ågge, Åggelooni, Snuffhundis, Lurvbullen, Brända Korven