
Jippii, min muminkaka lyckades nästan! Lite av det bruna "skalet" hade trillat av så mumin blev lite spräcklig...




<--- Ågge sover

=May the force be with you| BBS | Be back soon |
| BIL | Boss is listening |
| BTW | By the way |
| CID | Consider it done |
| CSL | Can’t stop laughing |
| F2F | Face to face |
| F2T | Free to talk |
| FYI | For your information |
| G2G | Got to go |
| GAL | Get a life |
| H8 | Hate |
| HAK | Hugs and kisses |
| HAND | Have a nice day |
| ILY | I love you |
| KIS KISS | Keep it simple Keep it simple stupid |
| L8 | Late |
| LOL | Laughing out loud/lots of laugh |
| MTFBWU | May the force be with you |
| Noob | Newbie — someone who is a novice |
| OMG | Oh my god |
| ROTFL | Rolling on the floor laughing |
| SOZ | Sorry |
| SYS | See you soon |
| THX | Thanks |
| TY | Thank you |
| U2 | You too |
| WTG | Way to go |
| WTH | What the hell? |
| WU | What’s up? |
| Y | Why |
| YW | You are welcome |
| ZZZ | Tired or bored |


Äppelmarängpaj
Pajdeg:
100 g smält smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Äppelfyllning:
3-4 äpplen
0, 5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
Blanda ihop alla torra ingredienser till pajdegen, och häll över det smälta smöret. Rör om, så att det blir en deg. Platta ut den i formen. Skala äpplena, och skär dem i tunna klyftor. Blanda dem med vaniljsocker, socker och potatismjöl. Häll ut dem i pajformen och grädda i 200° i ungefär 20 min(15 i varmluftsugn), äpplena ska vara mjuka. Ta ut pajen, vispa ihop marängen och häll över. Grädda vidare i 10 min, eller tills marängen har fått lite färg.




• 1,5 burk jordnötssmör ( 350 g )
• 1,5 dl strösocker
• 3 dl ljus sirap
• 1,5 liter rice crispies
• 1,5 dl kokosflingor
• 400g choklad (Vi gjorde med mörk)
Det här receptet passar till en plåt, lägg bakplåtspapper i den
Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt nästan koka upp på svag värme medan man rör om( när jag gjorde det här brände det i botten, kanske man borde göra i vattenbad?). Ta kastrullen från värmen och rör i rice crispies och kokosflingor. Bred ut smeten i ett jämt lager i plåten(Pappa Päron satte aluminiumfolie på en mortel och plattade till det, och sade "Det måste ju vara professionellt!"). Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred sen den smälta chokladen över hela kakan. Ställ plåten kallt tills chokladen stelnat helt. Skär i små fyrkanter med kniv, de är VÄLDIGT mäktiga (fast man inte skulle tro det) Förvara ute på balkongen eller i kylen.

Ett bra och enkelt recept på riktigt typiska, svenska våfflor. Frasiga och goda, varje gång!
* Det går även att göra våfflorna på vanlig mjölk.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i det smälta smöret och vattnet. Hetta upp våffeljärnet. Grädda.
Det är kopierat från vafflor.se, ensida med bara våffelrecept!
P.S. Dessutom har Linzzku födelsedag idag!!!





I går var jag på ett jättebra ställe, och kolla vad jag fick! Ett Buu-stämpelkort, en Buu-julkalender och en Buu-målning på handen! Jag var förstås på Buu-dagen. Det var Fiisu som ville dit, och sen for hela familjen. Det var ganska skoj, egentligen. Man fick tjuvtitta på buuklubbens julkalender som kommer på tv i december, och provspela spelen som kommer att komma på buuklubbens hemsida i december.
Havre- och kanelbullar i långpanna:
3 dl mjölk
3 dl socker
100 g smält smör
1 ägg
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
7 dl mjöl
Fyllning:
200 g smält smör
2 dl socker
3 dl havregryn
4 tsk kanel
Rör samman alla ingredienser till smeten och bred ut i långpanna. Helst med bakplåtspapper under. Bred på fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter, 225 grader.
okej, jag vet att det står bullar men det blir som muffins!